• VOC MO15-2 – SVS MO15-2 1-8

    Het was een heerlijk zonnige zaterdagmiddag. Misschien iets te zonnig, want de dames van VOC hadden met name in de eerste helft moeite het ritme te vinden. Weinig beweging, wat laks in de duels en te veel ruimte tussen de linies zorgden voor nogal wat kansen aan SVS kant. Heel af en toe kwam VOC eruit, maar over het algemeen speelde het spel zich op de helft van VOC af. SVS startte fel en bleef dat tot het eind toe. VOC liep eigenlijk steeds achter SVS aan. Dat dit erg vermoeiend is zag je aan de rode hoofden aan VOC kant, deze spraken wat dat betreft boekdelen. De ruststand, 0-5, was een terechte afspiegeling van het spelbeeld.

    De rust en wellicht een stevige speech van de coaches deden de dames goed. VOC vloog uit de startblokken. Letterlijk, want Sofia werd meteen na een goede actie in het penaltygebied door een verdedigster van SVS naar de grond gewerkt. Ze nam zelf de penalty. En ze deed dat als een echte spits: prima in de hoek met een kansloze keeper als gevolg. Voor VOC het signaal om er voor te gaan. Toen bleek ook dat met het winnen van de duels VOC het SVS best lastig kon maken. Een wat ongelukkig tegendoelpunt nog binnen de 10 minuten in de tweede helft zorgde dat de VOC-storm wat ging liggen. SVS herpakte zicht, maar de wedstrijd was zeker meer in evenwicht dan in de eerste helft.

    Gastkeepster Fiene bleef het nodige te doen hebben, net als in de eerste helft. Mede door haar bleef de schade beperkt tot 1-8. VOC bleef het proberen en kreeg ook nog een paar kansjes. Het lukte echter niet meer een van die kansjes om te zetten in een doelpunt. Alhoewel Mariza er vlak voor tijd met een schot in het zijnet nog wel heel dicht bij was. Al met al een terechte overwinning voor SVS en voor de dames van VOC weer genoeg leerpuntjes voor de komende trainingen.

    Volgende week tegen Binnenmaas, een nieuwkomer in de competitie. De tweede helft geeft voldoende aanleiding om die wedstrijd weer met goede moed in te gaan.