• Op een hoofdklasse onwaardig hoofdveld in Meppel heeft V.O.C met 3-2 verloren van Alcides, na in de 2e helft nog eerst op voorsprong te zijn gekomen. Extra zuur was dat het laatste tegendoelpunt diep in blessuretijd moest vallen. Het lijkt wel het verhaal van dat kwartje, dat iedere keer de verkeerde kant op valt.

  Alcides, de 111 jaar oude vereniging uit Meppel, waar het V.O.C bestuur uitstekend werd ontvangen met een heus snert en stamppotbuffet, stond slechts op 4 punten van V.O.C en bij een overwinning van de rood-zwarten was deze marge tot een zeker overbrugbare marge van 1 punt geslonken.

  Helaas speelde V.O.C juist tegen deze tegenstander zijn misschien wel minste wedstrijd van het seizoen. Er werd, mede ook door het opportunistische spel van de tegenstander, rommelig gespeeld met veelvuldig balverlies van beide teams. Michiel Broeders viel op door een aantal goede aanvallende acties, maar vaker was de V.O.C-passing in de omschakeling onnodig onnauwkeurig. waardoor Alcides beter in de wedstrijd kwam. Na een goede onderschepping van Robbert Stout leek zich de eerste echte kans voor V.O.C aan te dienen, maar helaas ontbrak de nauwkeurigheid bij de voortzetting. Naarmate de 2e helft vorderde werd Alcides gevaarlijker. Ook omdat we te vaak in het duel om de 2e bal op het middenveld werden afgetroefd van waaruit zij hun voorwaartsen konden aanspelen. Gelukkig voor V.O.C stond het vizier bij de geel-zwarte voorhoede niet op scherp. Na 34 minuten leverde het overwicht toch de 1-0 voorsprong op. Uit een combinatie door het midden kon de Alcides-spits uit draai de bal langs Tom Langerak schuiven.

  Dit tegendoelpunt leek het signaal voor V.O.C om de bal wat sneller en nauwkeuriger rond te spelen. De beloning kwam op een prima moment, want uit een uitstekende voorzet van de opgekomen Nico van Mechelen scoorde Michiel Broeders op slag van rust met het hoofd, via de Alcides doelman.

  Na de rust had V.O.C het betere van het spel, zonder zijn gebruikelijke niveau te halen, hoewel Alcides in de tegenstoot gevaarlijk bleef. Gelukkig stond doelman Tom Langerak op zijn post en hij kon erger voorkomen door tweemaal goed uit zijn doel te komen en de bal te onderscheppen.

  Michiel Broeders bleef met zijn snelheid een plaag voor de Alcides-verdediging en de zoveelste overtreding leverde zijn tegenstander terecht geel op van de goed leidende scheidsrechter.

  Niet veel later leek voor V.O.C deze middag eindelijk eens het gewenste resultaat te gaan brengen. In de 63e minuut was het
  weer Nico van Mechelen die voorgaf, en na goed terugkoppen van Kas Dullemans kon Michiel Broeders met een bekeken kopbal in de verre hoek zijn 2e doelpunt van de middag aantekenen: 1-2.

  De minuten daarna golfde het spel op en neer en was V.O.C gevaarlijk in de tegenstoot, echter de onnauwkeurigheid sloop weer in het spel onder de druk van Alcides. Tom Langerak redde een aantal malen door knap uitkomen op voorwaartsen die via de zijkant voor hem opdoken. Nadat een Alcides-speler de bal voor een leeg doel naast wist te schuiven leek vrouwe Fortuna vandaag aan onze kant te staan. V.O.C hanteerde meer en meer de lange bal, maar dit leidde vaak juist een nieuwe Alcides-aanval in. Uit een van deze aanvallen kopte de Alcides-spits in de 74e minuut uit een goede voorzet de 2-2 langs Tom. V.O.C wilde op jacht naar de 3e treffer. Het deed dat met de lange bal of individuele actie, waardoor Alcides de duels kon blijven aangaan. Voor de rood-zwarten leverde dit geen kansen meer op, sterker nog: Alcides kon hierdoor de druk blijven houden op ons doel. Helaas was de gifbeker vandaag nog niet leeg, want nadat de bal door Alcides wederom ons 16-metergebied ingespeeld kon worden, wist de Alcides-spits in de 95e minuut tot overmaat van ramp de bal langs Tom te tikken: 3-2.

  Het zoveelste bewijs dat V.O.C voetbaltechnisch absoluut mee kan met de ploegen in de hoofdklasse. Alleen als je in de hoek zit waar de klappen vallen..

  Komende week de laatste kans voor de winterstop om thuis tegen SDO deze wrange smaak weg te spoelen en in de 2e seizoenshelft te laten zien dat deze ploeg door ervaring kan groeien om goede resultaten neer te zetten.

  Zie hier voor de wedstrijdfoto's.