• Vrijwilligers in de prijzen

  Hans van Everdingen Bokaal
  De winnaar van dit jaar heeft voor zijn eigen team - de U13 - in 10 wedstrijden maar liefst 345 runs gemaakt. Hij maakte 6 keer 50 runs, het maximaal haalbare bij de U13 waarna je retired gaat. Hij ging in het hele seizoen maar 3 keer uit. Zo eindigde hij dit seizoen op een bovenaards gemiddelde van 115.

  Daarnaast is hij ook niet te beroerd om mee te spelen met andere teams en heeft hij 2 keer bij de U15, 3 keer bij de U17 en een keer bij de Zomi ingevallen. Een echte clubjongen en dus ook een terechte winnaar van de Hans van Everdingen Bokaal dit jaar: Stijn de Vos

   

  Frans Ruychaver Beker
  Na het teleurstellende vorige 50-over Topklasse seizoen waren de resultaten dit jaar zeker in hetegin beter en plaatste V.O.C. zich nu wel voor de play-offs van het kampioenschap.

  Helaas waren in deze finaleronde de resultaten beduidend minder en werd er slechts één wedstrijd gewonnen. Dus al met al wederom een matig seizoen in deze reguliere competitie. Niet onvermeld mag echter blijven dat het eerste elftal wederom de T20 titel in de Topklasse prolongeerde en dat ook het tweede elftal de T20 beker in de Eerste klasse veroverde.

  Toch was er in één competitie wedstrijd nog wel een heel goede persoonlijke prestatie en wel in de play-offs in de wedstrijd tegen Sparta. Nadat V.O.C. op een totaal van 223 runs all out was uitgekomen werd Sparta hierna voor 129 runs aan de kant gezet.

  Dit gebeurde grotendeels door het uitstekende bowlen van de pas 16-jarige Roman Harhangi, die eindige met de prachtige cijfers van 6 wickets voor 17 runs in 6 overs!

  De commissie was dan ook unaniem van mening dat de RUYCHAVER beker 2023 uitgereikt moet worden aan: Roman Harhangi

  Wally van Weelde Trofee
  Ook dit jaar hebben we weer een aantal explosieve match winning prestaties gezien gedurende het cricket seizoen. De prestatie van dit jaar was niet een geweldige century aan bat of 5 wickets met de bal. De trofee van dit jaar komt toe aan een speler die de laatste over van een hele belangrijke wedstrijd mocht bowlen. 

  Hij heeft er al ruim 20 jaar in V.O.C. 1 op zitten, dus het bowlen van deze laatste over was hem wel toevertrouwd. VRA had op de laatste 6 ballen 6 runs nodig met nummer 9 en 11 aan bat. De eerste 3 ballen wist de VRA batsman de bal niet eens niet te raken. Nog steeds 6 runs om te winnen, maar nu in slechts 3 ballen. Op bal 4 een snelle 1 richting mid-off, en op de 5e bal wederom een eentje nu naar fine leg. 

  Op de laatste bal had VRA dus een boundary nodig om nog te kunnen winnen. De batsman kreeg de bal nog geen meter ver, en V.O.C. wist deze wedstrijd dus toch nog over de streep te trekken. Voor wie het nog eens terug wil kijken, de video is te zien in het Matchcentre van de KNCB. 

  Achteraf bleek deze wedstrijd zelfs van doorslaggevend belang om in de 2e fase van de competitie deel te kunnen nemen aan de play-offs voor het kampioenschap. De terechte winnaar van de Wally van Weelde trofee 2023 is dit jaar: Jelte Schoonheim

   

  Zeger Cornelis Trofee

  Hij speelt naast de wedstrijden die hij voor de jeugd speelt, ook geregeld mee met de senioren. Zo heeft hij in het afgelopen seizoen 3 keer meegedaan met het 3e en 1 keer met een T20 wedstrijd van V.O.C. 2.

  Hij zou het liefst nog veel meer met de senioren meedoen, maar helaas was dat afgelopen seizoen niet nodig. We weten echter zeker dat hij komende seizoenen nog veel van waarde gaat zijn voor zowel onze jeugd als de senioren.

  Hij heeft in het afgelopen seizoen geweldig bowlen laten zien bij de U17, waar hij 12 wickets nam. Hij heeft 2 keer 3 wickets gepakt, waarvan 1 keer in de halve finale in een spannende wedstrijd tegen HCC en 1 keer tegen Eindhoven toen hij zijn beste bowlingcijfers behaalde van 3 wickets voor 15 runs in 5 overs.

  We houden de jeugdprijzen in de familie, want de winnaar van de Zeger Cornelis bowling trofee is dit jaar: Koen de Vos

  Stef Deloni d’Aure Trofee; Vrijwilliger van het jaar
  Vrijwilligers blijven de basis van V.O.C.
  We kunnen er niet genoeg van hebben.
  Juist bij zo’n groot aantal vrijwilligers is het aanwijzen van een Vrijwilliger van het Jaar niet altijd even eenvoudig.
  De prijs die daarbij hoort is de Stef Deloni d’Aure Trofee.
  Stef was het toonbeeld van de V.O.C. vrijwilliger in de jaren 70 en 80
  Dat deze trofee naar hem is vernoemd is een soort oeuvreprijs.

  Tegenwoordig wijzen wij iemand aan die juist in het afgelopen verenigingsjaar zeer actief is geweest. Nu wil het geval dat degene die deze eretitel vanavond krijgt, de inzet zich allerminst tot het afgelopen jaar heeft beperkt.
  Maar de puzzels die iedere week weer moeten worden opgelost om iedereen te kunnen laten spelen, is dit jaar wel extra lastig geweest. Dat het toch weer allemaal is gelukt is te danken aan Theo Stikkers.

  Theo is dan ook degene die de komende 12 maanden de Stef Deloni d’Aure Trofee in bezit mag hebben.

  Ook ontving Reinout van Ierschot een Gouden speld
  Actief cricketer: 333 wedstrijden voor V.O.C.
  20 seizoenen 207 wedstrijden in 1ste (1997 tot 2018)
  2206 runs, 168 innings, 27 not out, HS 116*
  960,33 overs 133 wickets voor 3773 runs, 52 vangen.
  Aanvoerder (ook Nederlands jeugdelftallen waaronder U19 WC 2000)

  Nu aftredend na 8 jaar voorzitter cricketcommissie en in het bestuur.
  Eerste keer Vader en Zoon. Bijzonder maar eigenlijk ook gewoon zolang je het maar doet voor het cluppie. En dat heb je zeker gedaan.
  1x landkampioen
  1x (eerste Europa Cup I
  4x T20 landskampioen
  Maar veel belangrijker: implementatie Cricket 2020 (Academy)
  Ontwikkeling jeugd
  Basis voor mooie crickettoekomst

  Gouden speld zeker verdiend!

  Daarbij hebben er de volgende bestuurswisselingen plaats gevonden: Tjeerd vd Voorn is onze nieuwe bestuurslid Communicatie en Boris Hoes neemt het stokje van Reinout over.