• De voetballers van V.O.C 1 staan aan de vooravond van misschien wel het vreemdste voetbalseizoen dat ze ooit zullen meemaken. De geldende coronaregels zullen zorgen voor een totaal andere sfeer langs de lijn. Tegelijkertijd is het een seizoen waarin er hogere verwachtingen zullen zijn van het team van Mark Weel, dan vorig jaar.

  Op meerdere plekken is het elftal namelijk versterkt en dus mag worden aangenomen dat meer punten worden behaald dan in het vorige speeljaar. De nieuwe spelers worden onderaan dit artikel aan u voorgesteld.

  Toen door de corona-uitbraak alle competities in maart werden afgebroken, bungelde V.O.C.1 helemaal onderaan de ranglijst van de Hoofdklasse A. Wel mag ons vlaggenschip het door dat abrupte einde dit jaar opnieuw proberen in de Hoofdklasse, nu in de ‘zuidelijke’ afdeling B. We treffen onder meer tegenstanders uit Nijmegen en zuid-Limburg, maar ook dichter bij huis in Hendrik-Ido-Ambacht. Naar TOGB kunnen we op de fiets. Naar Leonidas had dat zeker gekund, maar zij zijn de competitie al ontvallen voor deze is begonnen.

  Trainer Mark Weel durft nog weinig te zeggen over de sterkte van de competitie. ‘’Ik ken de ploegen verder ook nog niet. IFC heeft het vorig jaar heel aardig gedaan en stond bovenin toen de competitie werd stilgelegd. Die deden echt een gooi naar een prijs. Voor de rest is het lastig in te schatten. Ik vind het wel leuk dat we Moerse Boys weer tegenkomen. Daar streden we ruim een jaar terug nog mee om het kampioenschap in de eerste klasse.’’

  Positief is Weel over de kwaliteiten van zijn eigen selectie, mede ingegeven door de versterkingen die erbij zijn gekomen. ‘’Elke positie is nu in ieder geval dubbel bezet en de concurrentie is een stuk groter geworden. Als er nu eens iemand een weekend niet bij is, kunnen we dat een stuk gemakkelijker opvangen.’’

  ’Ik wil sowieso hoger eindigen dan waar we vorig seizoen in maart stonden’, vervolgt Weel lachend. ‘’We gaan toch wel voor het ‘middenmootje’. Onderaan het linkerrijtje of bovenaan het rechterrijtje. De schwung en het vertrouwen dat in deze groep zit, dat is wat anders dan hoe het vorig jaar aanvoelde. Je ziet gewoon dat er echt kwaliteit is bijgekomen. Dit elftal is zeker hoofdklasse-waardig.’’

  Of dat vertrouwen zich uitbetaalt, kunnen we aanstaande zondag voor het eerst in competitieverband zien. Dan komt de ervaren hoofdklasser Baronie uit Breda op bezoek aan de Hazelaarweg. Overigens ook de oude club van onze nieuwe speler Joe Thomas. Aanvang 14.00

   

  Nieuwe spelers V.O.C.-selectie:

   

  1.Naam:

  Joe William Thomas

  2. Leeftijd:

  23

  3. Positie:

  Middenvelder

  4. Vorige clubs:

  Willem II, Baronie (Breda) en Antibarbari (Rotterdam)

  5: Waarom heb je voor V.O.C. gekozen?

  Toen ik in Rotterdam ben gaan wonen voor mijn studie kwam ik van Baronie, dat net naar de Hoofdklasse was gepromoveerd. Mijn doel was eigenlijk om in Rotterdam bij minimaal een 1e-klasser te gaan voetballen. Echter werd ik door vrienden van mij gewezen op Antibarbari (2e klasse). Een mooie combinatie tussen serieus voetballen en het maken van vrienden en plezier. In mijn laatste (3e) jaar bij Antibarbari hadden wij een sterk team dat leek af te stevenen op promotie naar de 1e klasse zondag. Helaas is het seizoen, zoals iedereen weet, geschrapt. Omdat er geen promotie meer afgedwongen kon worden en ik afgelopen zomer ben begonnen met werken, heb ik mij opengesteld voor andere mogelijkheden. Via Peter de Haan ben ik in contact gekomen met V.O.C. Mijn ambitie is nog altijd om zo hoog mogelijk te spelen op het amateurniveau. De hoofdklasse is dus een mooie stap. Daarnaast heb ik van vrienden gehoord dat het een mooie club is met een groep jonge en hechte gasten in het eerste elftal.

  6.Wat is tot nu toe je indruk van de club en de selectie?

  Allereerst heeft V.O.C. een mooi complex. Daarnaast heb ik voor mijn gevoel een warm welkom gehad en hebben de spelers mij me snel thuis laten voelen. 

  7.Wat verwacht je van het nieuwe seizoen?

  Aangezien ik bij Baronie heb gespeeld weet ik wat het niveau is. Het zal ongetwijfeld een pittig seizoen worden, maar ik verwacht in ieder geval degradatie te ontlopen. 

  8.Wat is dit seizoen je persoonlijke doelstelling?

  Mijn persoonlijke doelstelling is een vaste basisklant zijn, waarbij ik middels goals en assists van toegevoegde waarde ben voor het elftal. 

  1.Naam:

  Mats Mangelmans

  2.Leeftijd: 22

  3.Positie:

  Keeper

  4.Vorige clubs:

  Jeugd: RVC Rijswijk, ADO, Haaglandia. Senioren: DHC Delft, Antibarbari. 

  5. Waarom heb je voor V.O.C. gekozen?

  Ik speelde bij DHC toen V.O.C. kampioen werd in de eerste klasse. De thuiswedstrijd in Delft was voor V.O.C. een sleutelwedstrijd die met 1-3 werd gewonnen. Toen ik zag hoe dit werd gevierd met een grote aanhang van supporters, streakende studenten die het veld bestormde en voldoende bierconsumptie na afloop, werd ik enthousiast om daar ook te spelen. Bovendien woon ik inmiddels 3 jaar in Rotterdam voor mijn studie, dus V.O.C. was de ideale optie, waar mijn ambitie en plezier samen kunnen gaan.     

  6. Wat is tot nu toe je indruk van de club en de selectie?

  Met open armen ontvangen door iedereen van de selectie, staf en mensen van de club. Ik kijk uit naar de zondagmiddagborrels. 

  7. Wat verwacht je van het nieuwe seizoen?

  Een uitgespeeld seizoen waarbij VOC zich handhaaft. 

  8. Wat is dit seizoen je persoonlijke doelstelling?

  Een grotere clublegende worden dan de broeders Verhaar bij elkaar ;) 

   

  1.Naam:

  Daan Geldermans

  2.Leeftijd:

  26

  3.Positie:

  Middenvelder

  4.Vorige clubs:

  DSS en BVC Bloemendaal

  5:Waarom heb je voor V.O.C. gekozen?

  Ik kende geen enkele club in Rotterdam, maar iedereen die ik om advies vroeg had V.O.C. hoog op het lijstje staan van leuke en mooie clubs. Qua clubcultuur en normen en waarden komt V.O.C. erg overeen met m’n vorige club Bloemendaal.

  6.Wat is tot nu toe je indruk van de club en de selectie?

  Hechte selectie, ontspannen sfeer, positieve trainers en stafleden.

  7.Wat verwacht je van het nieuwe seizoen?

  Het zal aanpoten worden, zowel voor mij als voor VOC! Ik kijk er naar uit om na 8 jaar selectievoetbal in regio Haarlem/Amsterdam, in een nieuwe regio en tegen clubs te spelen die ik nog niet ken.

  8.Wat is dit seizoen je persoonlijke doelstelling?

  Een constant niveau halen, belangrijk zijn voor het team. Buiten het veld; de mensen en de club leren kennen!

   

  1.Naam:

  Wessel Verhaar

  2.Leeftijd:

  30

  3.

  Positie: 8 of 10 bij voorkeur, centraal achterin of in de spits bij gelegenheid

  4.Vorige clubs:

  V.O.C., Hillegersberg

  5:Waarom heb je voor V.O.C. gekozen?

  De ambitie spreekt me aan.

  6.Wat is tot nu toe je indruk van de club en de selectie?

  Leuk en gezellig team met behoorlijk wat specifieke kwaliteiten.

  7.Wat verwacht je van volgend seizoen?

  Een leuk en uitdagend seizoen waarin we gezamenlijk het niveau omhoog gaan tillen

  8.Wat is dit seizoen je persoonlijke doelstelling?

  Plezier maken

   

  1.Naam:

  Cali Daniel

  2.Leeftijd:

  22

  3.Positie:

  9. Eventueel op 11/10

  4.Vorige clubs:

  VItesse, NEC, DUNO en Para Hills Knights (Australie)

  5:Waarom heb je voor V.O.C. gekozen?

  Om het plezier weer terug te krijgen en heb mooie verhalen over de club gehoord.

  6.Wat is tot nu toe je indruk van de club en de selectie?

  Een grote club met een hecht en leuk team waarin veel kwaliteit zit.

  7.Wat verwacht je van volgend seizoen?

  Een gezellig en uitdagend seizoen waarin we ons zelf op een positieve manier verrassen.

  8.Wat is dit seizoen je persoonlijke doelstelling?

  Het plezier terugvinden en zoveel mogelijk wedstrijden spelen.

   

  1.Naam:

  Yilmaz Erdogan

  2.Leeftijd:

   20 

  3.Positie: Linkerverdediger

  4. Vorige clubs:

  Alexandria 66, NAC Breda, Spijkenisse.

  5. Waarom heb je voor V.O.C. gekozen?

  Ik was op zoek naar een nieuwe club en keek naar naar clubs in de buurt van mijn woonplaats, die voldoen aan het niveau dat ik nastreef. Ik kwam al snel bij V.O.C. terecht en dit was dan ook een oude bekende: Veel toptoernooien in de jeugd gehad en ook wedstrijden tegen gespeeld. Ook studeer ik momenteel rechtsgeleerdheid, wat goed samengaat met een club als V.O.C. De studie sluit goed bij de club aan en je kan groeien zowel op het gebied van studie als op het gebied van voetbal. 

  6. Wat is tot nu toe je indruk van de club en de selectie?

  V.O.C. is een nette en verzorgde club, waar een goede sfeer en saamhorigheid is. Ook de trainingen zijn van een goed niveau. De club heeft een mooi en groot complex en er zijn ook veel jongens die in het verleden erg hoog hebben gevoetbald. Dit zie je dan ook op het veld terug. Ook de staf is voortdurend bezig met het verzorgen van de selectie, zodat alles goed is geregeld voor de spelers. 

  7. Wat verwacht je van volgend seizoen?

  Ik verwacht dat we als team gaan presteren en alles gaan doen om het zo ver mogelijk te schoppen in de competitie. Ook dat we buiten het veld een team vormen en elkaar steunen waar het nodig is. 

  8. Wat is dit seizoen je persoonlijke doelstelling?

  Mijn persoonlijke doel voor dit seizoen is een belangrijke factor binnen het team worden en zo goed mogelijk presteren. Ik hoop te groeien als voetballer, zowel binnen als buiten het veld. 

   

   

  1.Naam:

  Teun van der Donk

  2.Leeftijd:

  19

  3.Positie: rechts- of linksbuiten of 10 

  4.Vorige clubs: Feyenoord, Bayer Leverkusen, FC Basel en Sparta Rotterdam

  5. Waarom heb je voor V.O.C. gekozen?

  Ik heb voor V.O.C. gekozen omdat ik hier vroeger als kleine jonge ook heb gevoetbald, voordat ik naar Feyenoord ging.

  6. Wat is tot nu toe je indruk van de club en de selectie?

  Alle nieuwe spelers zijn heel goed opgevangen. Iedereen heeft het altijd wel gezellig met elkaar, tijdens of na de trainingen. 

  7. Wat verwacht je van volgend seizoen?

  Ik verwacht dat we met deze selectie hoog kunnen eindigen dit seizoen 

  8. Wat is dit seizoen je persoonlijke doelstelling?

  Voor mij is het dit seizoen belangrijk om fit te blijven en een dragende speler te worden van dit team. Dit seizoen ga ik ook nog als trainer aan de slag bij V.O.C., bij de leeftijdscategorie O17. En naast al het voetbal moet ik nog dit schooljaar 5 deelcertificaten halen voor mijn havodiploma. Die hoop ik dit jaar te gaan halen. 

  1.Naam:

  Tijs te Duits

  2.Leeftijd:

  21 jaar

  3.Positie:

  Keeper

  4.Vorige clubs: 

  Mijn carrière begon bij Soccer Boys waarna ik al snel de stap maakte om op het hoogste niveau van Nederland te spelen, bij Alphense Boys. Ik heb daar toen 2 jaar gevoetbald en ging vervolgens naar de jeugd van Ajax. Na 3 prachtige jaren bij Ajax besloten ze om te stoppen met de toenmalige onder-18. Ik zat toen in de onder-17 waardoor het voor mij helaas ophield.  Daarna heb ik nog 2 jaar bij Excelsior Rotterdam gezeten, waar ik ook mee mocht trainen met het 1e elftal. Ik kon dit altijd prima combineren met studie, alleen in mijn laatste jaar kreeg ik een aanbond wat ik niet kon afslaan. Een coach uit Amerika benaderde mij om te komen voetballen voor Saint Mary’s College of California en op deze manier kon ik topsport combineren met mijn vervolgopleiding in Amerika. Ik heb daar een jaar gevoetbald, waarna ik bij ASWH terecht kwam en dit combineerde met studeren aan de Erasmus Universiteit, om nu de overstap te maken naar V.O.C.

  5:Waarom heb je voor V.O.C. gekozen?

  Ik wilde graag op een goed niveau voetballen en tegelijkertijd genieten van de sfeer om het voetbal heen. De goede verhalen die ik hierover hoorde spraken mij erg aan, waardoor de keus snel gemaakt was.

  6.Wat is tot nu toe je indruk van de club en de selectie?

  Tot nu toe zijn de verhalen die ik van te voren heb gehoord zeker waar en ik denk ik dat wij kwalitatief een goede selectie hebben.

  7.Wat verwacht je van het nieuwe seizoen?

  Nadat het vorige seizoen abrupt tot een einde kwam, heb ik extra zin om weer te kunnen voetballen en ben ik ervan overtuigd dat wij ons kunnen handhaven in de Hoofdklasse!

  8.Wat is dit seizoen je persoonlijke doelstelling?

  Veel minuten maken en veel plezier hebben in het leukste spelletje wat er is!

   

   

  1.Naam:

  Allard van der Wal

  2.Leeftijd:

  23 jaar oud

  3.Positie: Rechtsback

  4.Vorige clubs:

  O.N.S. Sneek (Friesland) gespeeld in het 2de elftal reserve hoofdklasse op zaterdag, inmiddels 2,5 jaar geleden sinds mijn laatste wedstrijd

  5:Waarom heb je voor V.O.C. gekozen?

  Via via van V.O.C. gehoord door één van jullie sponsoren, BMW Dubbelsteyn.

  6.Wat is tot nu toe je indruk van de club en de selectie?

  Echt top, het lijkt een gezellige groep die veel zin heeft om weer van start te gaan met de competitie wedstrijden. De club heeft een gemoedelijke sfeer.

  7.Wat verwacht je van het nieuwe seizoen?

  Veel uitdagingen voornamelijk voor mijzelf, ik hoop dat we met het team een mooi resultaat kunnen neerzetten.

  8.Wat is dit seizoen je persoonlijke doelstelling?

  Ik wil vooral weer terug op niveau komen, na 2 jaar niet voetballen merk ik dat ik een aardige achterstand heb opgedaan. Daar wil ik dit seizoen hard aan gaan werken om weer op een redelijk niveau te komen.

   

  1. Naam:

  Bas van der Storm

  2. Leeftijd:

  20

  3. Positie:

  Spits

  4. Vorige clubs:

  V.O.C., Sterrenwijk

  5. Waarom heb je voor V.O.C. gekozen? 

  Ik heb mijn hele jeugd bij V.O.C. gespeeld, vanaf de F-13 tot en met mijn tweede jaar in de A. Hierna ben ik naar Utrecht verhuisd en daar woon ik nog steeds. Ik haalde altijd veel blijdschap uit het voetballen op V.O.C., omdat ik mijn hele jeugd met vrienden heb gevoetbald en als dit ook nog gecombineerd gaat met een goed niveau, dan is er niks leukers. Dit wilde ik graag weer herleven en daarom ben ik teruggekomen. Daarbij heb ik als jongen van 20 nog steeds dezelfde kleine jongensdroom om in het 1e te voetballen.

  6. Wat is tot nu toe je indruk van de club en de selectie?

  Qua mensen en sfeer is er niet veel veranderd voor mijn gevoel, nog steeds even gezellig. Voor mij was het wel erg leuk om weer vrienden te zien, waarmee ik vroeger in het team zat. De selectie lijkt me behoorlijk sterk dit jaar.

  7. Wat verwacht van je van volgend seizoen?

  De hoofdklasse is natuurlijk een hoog niveau, waarbij veel moet kloppen om een goed seizoen neer te zetten. Mijn voorgevoel zegt dat dat helemaal goed gaat komen! We moeten gewoon elke wedstrijd alles geven.

  8. Wat is dit seizoen je persoonlijke doelstelling?

  Ik ben natuurlijk na 2 jaar terug van weggeweest. Mijn eerste doelstelling is daarom zo snel mogelijk een basisplek in het eerste zien te krijgen. Vervolgens wil ik belangrijk zijn voor het team door middel van veel doelpunten en assisten. Het spelletje draait uiteindelijk om scoren he! ; )