• Zaalvoetbal

 • Teams

 • Programma

  WedstrijddatumThuisteamUitteamScheidsrechterAccommodatieDetails
  2 okt. 19:00VOC 2Blijdorp 3AfgeschermdKralingen (Rotterdam)
  4 okt. 21:00Futsal Rotterdam 6VOC 1O. (Omperkash-(Kash)) GannerTopsportcentrum (Rotterdam)
  4 okt. 22:00GLZ Delfshaven, rvv 5VOC 3Topsportcentrum (Rotterdam)
  9 okt. 21:00NOCKralingen 2VOC 2Kralingen (Rotterdam)
  9 okt. 19:00VOC 3MSV '71 2Kralingen (Rotterdam)
  11 okt. 19:00VOC 1WIA 5D. (Dick) HakSportcentrum West (Rotterdam)
 • Uitslagen

  WedstrijddatumThuisteamUitteamUitslagDetails
  27 sep. 20:00VOC 1OACN-Boys 34 - 4
  25 sep. 22:00VOC 3GLZ Delfshaven, rvv 410 - 4
  20 sep. 20:00Futsal Rotterdam 10VOC 29 - 6
  18 sep. 22:00Spartaan'20 1VOC 35 - 5
  13 sep. 21:00VOC 3VHL 48 - 7
 • Lid worden

  Achtergrond

  Omdat zaalvoetballers geen gebruik maken van de velden, kleedkamers en trainers van V.O.C. heeft het bestuur besloten om de contributie voor het zaalvoetbal kostendekkend te houden. Aan de KNVB moet per zaalvoetbalteam een bedrag worden betaald tussen de 900 en 1300 euro. Dit is inclusief voetbalpassen en zaalhuur. De exacte kosten worden pas na het seizoen bekend gemaakt door de KNVB. De onderstaande tarieven zijn vastgesteld op basis van minimaal 9 spelers per team.

  Hoogte contributie

  Bij de contributie wordt onder-scheid gemaakt tussen leden die alleen zaalvoetballen bij V.O.C en leden die daarnaast nog veldvoetbal en/of cricket spelen bij V.O.C. Spelers die bij V.O.C. gaan zaalvoetballen en bij een andere club veldvoetballen, betalen bij V.O.C de contributie voor alleen zaalvoetbal.

  Contributietarieven zaalvoetbal seizoen 2022/2023Bedrag
  Leden die alleen zaalvoetballen 167 euro/speler
  Zaalvoetballers die daarnaast veldvoetbal of cricket spelen bij V.O.C. 136 euro/speler

   

  Voorwaarden voor inschrijving zaalvoetbalcompetitie

  In de maand mei van elk jaar kunnen zaalvoetbalteams zich inschrijven voor het seizoen daarop. Omdat de KNVB alleen teams accepteert kunnen daarom ook alleen teams zich inschrijven. Dus als je wilt zaalvoetballen moet je je eerst aansluiten bij een team en dan na akkoord van de aanvoerder je als zaalvoetballid aanmelden. Nieuwe teams moeten aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Minimaal 3 spelers zijn V.O.C-lid of ex-V.O.C-lid.
  • Voor nieuwe leden geldt dezelfde regeling als voor elk nieuw lid. Een gesprek met de kennismakingscommissie is hier een onderdeel van. Zie verder Lidmaatschap
  • Een team bestaat uit minimaal 9 spelers (inclusief keeper, maar exclusief invallers)
  • Alle spelers zijn 2e jaars A-speler of ouder
  • Je kunt zaalvoetballen bij V.O.C en daarnaast veldvoetbal spelen bij een andere club. Dat is toegestaan. Voor beide is een knvb-pas nodig.
  • Contributie voor het seizoen 2022/2023 bedraagt 167 euro
  • Spelers die naast zaalvoetbal ook nog veldvoetbal of cricket spelen bij V.O.C betalen 136 euro
  • Teams dienen zelf voor tenues te zorgen. 
  • V.O.C levert 2 ballen in bruikleen. Maak iemand van je team verantwoordelijk hiervoor, zodat je geen ballen kwijt raakt. V.O.C gaat er vanuit dat je 3 jaar kunt doen met 2 zaalvoetbal-ballen.
  • Teams kunnen naast het eigen vaste team invallers laten meedoen. Invallers uit andere V.O.C-zaalvoetbalteams zijn altijd toegestaan. Als ze maar een knvb-pas hebben. Ook is het mogelijk om met invallers te spelen die verder niet aangesloten zijn bij een V.O.C-zaalvoetbalteam. Deze spelers moeten dan wel lid zijn van V.O.C en betalen dan 30 euro voor maximaal 5 wedstrijden (incl knvb-pas).
  • De aanvoerder is het aanspreekpunt voor V.O.C. Alle boetes (bij bijvoorbeeld niet op komen dagen bij wedstrijden) worden bij de aanvoerder neergelegd, die het bedrag vervolgens moet verhalen bij zijn medespelers.
  • Nieuwe teams kunnen zich in de 6e t/m 2e klasse inschrijven. In hogere klassen kom je alleen na promotie. De klassen in zaalvoetbal lopen hetzelfde als in veldvoetbal: eredivisie, eerste divisie, topklasse, hoofdklasse, 1e klasse, 2e klasse, etc.
  • In principe worden thuiswedstrijden op maandagavond gespeeld in Sportcentrum Kralingen. Als team kan je ook woensdagavond als voorkeursavond doorgeven of een andere sporthal. Er is echter geen garantie dat de KNVB deze voorkeuren ook honoreert.
  • De meeste poules bestaan uit 14 teams, dus 26 competitiewedsrijden. Daarnaast kan je meedoen met de bekercompetitie.  Geef bij inschrijving op of jouw team mee wil doen aan de bekerwedstrijden.

  Alleen aanvoerders kunnen hun team aanmelden. Voor aanmeldingen en vragen kun je terecht bij voorzitter-voetbal@voc-rotterdam.nl

 • Spelregels

  Onderstaande spelregels (en foto) komen van de KNVB-site vandaan.

  1. Het speelveld: In tegenstelling tot veldvoetbal wordt zaalvoetbal altijd op een kunstmatige ondergrond gespeeld. De lengte van het veld moet  minimaal 38 en maximaal 42 meter zijn. Voor de breedte geldt een minimum van 20 en een maximum van 25 meter. Het doel - dat vaak kenmerkend voor het zaalvoetbal rood/wit gestreept is - moet in kleur afwijken van de kleur van de vloer.
  2. De bal: De bal moet een omtrek hebben van tussen de 62 en 64 cm. (Ook wel ‘bal nummer 4’ genoemd). Bij zaalvoetbal wordt gespeeld met een plofbal; een bal die minder stuitert dan een normale voetbal.
  3. Het aantal spelers: Een zaalvoetbalwedstrijd speelt men met twee teams van ieder vijf spelers. Het is toegestaan op ieder moment van de wedstrijd de doelverdediger te wisselen met een veldspeler, zelfs als de bal nog in het spel is.
  4. De uitrusting van de spelers: De uitrusting van een zaalvoetbalspeler is nagenoeg gelijk aan die van een veldvoetballer, met het wezenlijke verschil dat zaalvoetballers schoenen dragen zonder noppen. Rugnummers zijn in de hoofdklasse en hoger verplicht.
  5. De scheidsrechters: Bij het zaalvoetbal staat de wedstrijd onder leiding van een scheidsrechter. In de 3e klasse en hoger wordt een scheidsrechter door de KNVB aangewezen. In lagere klassen moet het thuisspelende team zelf voor een scheidsrechter zorgen. In de eerste en eredivisie zijn er twee scheidsrechters.
  6. De duur van de wedstrijd: Een zaalvoetbalwedstrijd bestaat uit twee gelijke helften van 25 minuten. In de hoogste divisies wordt met zuivere speeltijd gewerkt van 20 minuten per helft.
  7. Het begin en de hervatting van het spel: Uit een aftrap kan NIET rechtstreeks worden gescoord; er moet dus overgespeeld zijn.
  8. De bal in en uit het spel: Omdat zaalvoetbal vaak gespeeld wordt onder een dak (dit hoeft overigens niet!), zijn er ook regels voor de minimumafstand tot het plafond. Deze afstand is vastgesteld op 4 meter. Als de bal het plafond raakt terwijl deze in het spel was, moet het spel worden hervat met een intrap voor de tegenpartij.
  9. Hoe gescoord wordt: Een van de makkelijkste regels in het voetbal, of dat nou op het veld of in zaal wordt gespeeld, is de puntentelling. Als de bal reglementair de lijn passeert, is dat een doelpunt.
  10. Buitenspel: Zaalvoetbal kent geen buitenspel.
  11. Overtreding en onbehoorlijk gedrag: Een belangrijk verschil met veldvoetbal is de regel dat de doelverdediger aan regels is gebonden als het gaat om het aanraken van de bal op eigen helft*, Verder zijn er naast gele en rode kaarten ook tijdstraffen.
  12. Vrije schoppen: Bij zaalvoetbal dient een afstand van 5 meter gehouden te worden bij vrije schoppen.
  13.De strafschop: De strafschopstip ligt 6 meter van de doellijn.
  14.De intrap: Als de bal buiten de lijnen is, hervat men het spel met een intrap.
  15. De doelworp: De doelworp moet geworpen worden buiten het strafschopgebied.
  16. De hoekschop: Als de hoekschop niet binnen 4 seconden is genomen, wordt een doelworp toegekend aan het andere team.

  * Een doelverdediger mag de bal niet raken op de eigen speelhelft in de volgende omstandigheden:

  • Indien hij nadat hij de bal heeft weggespeeld, opnieuw de bal raakt nadat de bal met opzet door een medespeler naar hem toe wordt getrapt, terwijl de bal nog niet is gespeeld, of aangeraakt door een tegenstander. Onder weggespeeld wordt verstaan het gecontroleerd wegspelen van de bal naar een medespeler, dus niet als de bal per ongeluk wegstuit naar een medespeler bij bijvoorbeeld een redding;
  • Indien hij de bal raakt met zijn hand(en) binnen zijn eigen strafschopgebied als deze door een medespeler met opzet naar hem toe wordt getrapt;
  • Indien hij de bal raakt met zijn hand(en) binnen het eigen strafschopgebied als de bal rechtstreeks door een medespeler uit een intrap naar hem toe wordt getrapt. De keeper mag hem dus wel met de voet aannemen;
  • Indien hij de bal in bezit heeft op de eigen speelhelft gedurende meer dan 4 seconden.