• Zonen & dochters van V.O.C. 2022/2023

  Jaargang 16 (17-11-2022) van de Nieuwsbrief over de “Zonen en Dochters van V.O.C.”

  Met veel trots stelt V.O.C. de jongens en meisjes aan jullie voor, die eerst bij onze club een balletje hebben getrapt, voordat zij de overstap maakten naar een echte profclub. (BVO)

  Bij Excelsior spelen dit seizoen de volgende jongens: Cedric in de JO18, Cian in JO17, Thies in J015, Matteo in JO14 en Naufel in de JO12. Twee van onze zonen spelen dit seizoen bij Sparta: Sitor in Jong Sparta en Timo in JO18.

  En wij hebben één fantastische spelers die bij Feyenoord speelt: ‘onze’ Joshua in de JO14.

  Helaas dus geen meisjes meer bij een BVO na het stoppen van Aleysha Thomas bij Excelsior. Maar deze rubriek blijft toch ‘Zonen en dochters” heten.

  Het was deze zomer een bijzonder drukke periode op de ‘transfermarkt’ en zelf heb ik er een ambivalent gevoel aan overgehouden. Aan de ene kant zijn er best veel spelers jammer genoeg weggegaan bij hun BVO en is het dus niet geworden wat zij ervan gedacht en gedroomd hadden, maar aan de andere kant zijn bijna al deze jongens teruggekomen naar V.O.C. Gelukkig hebben zij de altijd voor hen openstaande deur weer gevonden. Matthijs vd Bos (ex Excelsior) speelt nu, met heel veel plezier weer bij V.O.C in onze JO19-1, Ben Reincke (ex Sparta) speelt samen met zijn vrienden in de JO15-1 en tenslotte Joep Holierhoek is na twee jaar Excelsior weer zijn kunsten met het fantastische linkerbeen aan het vertonen in onze JO14-1. Morris Dijk heeft Sparta moeten verlaten en speelt nu bij Alphense Boys. Ik kan mij goed voorstellen dat hij nog niet klaar was met zijn voetbaldroom en deze via de ‘opleidingsclub’ uit Alphen alsnog wil proberen te laten uitkomen. Speciale aandacht wil ik ook vragen voor Sitor Sla Sitor speelt sinds de zomer bij Jong Sparta.

  Veel leesplezier gewenst, Marco de Vries.
  Namens de Technische Commissie (TC) van V.O.C.