• Thuis tegen de Nijmeegse promovendus Orion had heel V.O.C. goede hoop op de eerste driepunter van het seizoen. Natuurlijk, de roodzwarten misten nog altijd maar liefst 6(!) belangrijke spelers door blessures, maar de wedstrijd van vorige week tegen Minor (2-2) rechtvaardigde het geloof in een overwinning. Men kwam bedrogen uit: Hoewel de ploegen elkaar in dit zeer matige duel eigenlijk niet eens heel veel ontliepen, nam een effectiever Orion de punten mee de bus in: 1-3.

    Dat was vooral te wijten aan een bij vlagen dramatische eerste helft van V.O.C.-zijde. Met name het eerste half uur lukte er bijna niets. Voorin werd niemand echt goed bereikt, laat staan gevaarlijk. Het elftal van coach Peter de Haan (hij verving vandaag de afwezige hoofdtrainer Mark Weel) leed daarnaast ook in de opbouw veel balverlies en zo kreeg het ook echt niet zo denderend spelende Orion de gelegenheid om keeper Tijs te Duits op de proef te stellen. Bij één van de eerste pogingen op doel was hij volstrekt kansloos. Nadat V.O.C. de bal tot twee keer toe verloor, kon er vanaf de rand van het strafschopgebied hard en hoog worden uitgehaald, waarmee de Nijmeegse voorsprong een feit was. Daarna veranderde er niet veel aan het spelbeeld en zo werd het voor rust ook nog 0-2, toen een aanvaller van Orion na een soepele aanval van dichtbij binnen kon tikken.

    Toch hoefde er nog niet te worden gewanhoopt. V.O.C. deed onlangs het matige eigen spel toch ook weer niet zóveel onder voor de tegenstander en met een tandje erbij in de tweede helft zou er nog zeker een resultaat mogelijk moeten zijn. Er kwamen na rust twee verse krachten het veld in (Jeroen Straetemans en Cali Daniel) en het tandje erbij kwam er ook. Dit zorgde voor een serie van kansen in één aanval, waarbij tot tweemaal toe een bal van de lijn werd gehaald. Toen Orion de bal definitief kon wegwerken, belandde deze door een fout van V.O.C. bij een aanvaller van de Nijmegenaren. V.O.C. stond met weinig mensen achterin en zo leidde dit uiteindelijk ook nog tot het binnentikken van de 0-3.

    V.O.C. probeerde het daarna wel, toonde voldoende goede bedoelingen en kreeg ook wel kansen, maar het zat er met deze stand gewoon niet meer in. Tot overmaat van ramp moest de in de rust ingevallen spits Cali Daniel, waarvan veel wordt verwacht, al snel het veld weer verlaten met een blessure. Zo is de ziekenboeg van V.O.C. na dit weekend naar het zich laat aanzien nóg voller. Laten we hopen dat de kwetsuur meevalt en we Cali snel weer in actie kunnen zien. Tegen Orion werd hij vervangen door jongeling Joost van der Wal. Met zijn frisse spel tijdens die invalbeurt was Joost vandaag de beste speler aan V.O.C.-kant. Vlak voor het einde van de wedstrijd stelde hij met een prachtig steekpassje nog Wouter van der Loo in staat om mooi de keeper te omspelen en de eretreffer voor V.O.C. aan te tekenen: 1-3.

    Het was helaas slechts een doekje voor het bloeden op een verder teleurstellende middag voor V.O.C. De inzet en de wil was er echt wel, maar het leek veel spelers vandaag simpelweg aan vorm te ontbreken. We weten dat we beter kunnen, dus ook volgende week tegen topploeg Halsteren moet er gewoon weer gestreden worden en dan zit een goed resultaat erin! V.O.C. kan uw steun in Brabant uiteraard goed gebruiken!

    Opstelling V.O.C.: Tijs te Duits; Nico van Mechelen, Bryant Varela, Stijn Houben, Kas Dullemans; Boris Polderman, Wessel Verhaar, Yannick Koevermans (Jeroen Straetemans); Wouter van der Loo, Sebas Quispel (Cali Daniel) (Joost van der Wal), Bas van der Storm.