• Middels dit bericht wil de terreincommissie en het bestuur haar leden informeren over de vervanging van kunstgrasvelden 3 en 4 komende zomer. Ook in tijden van het corona-virus blijft beheer en onderhoud aan ons prachtige sportcomplex actueel. 

    In de afgelopen periode heeft de terreincommissie dan ook niet stil gezeten. Met het Sportbedrijf Rotterdam, eigenaar van de kunstgrasvelden 3 en 4, en de voetbal- en cricketcommissie zijn goede afspraken gemaakt over de vervanging van velden 3 en 4. Na berichtgeving van de overheid werd echter duidelijk dat tot 1 september geen wedstrijden in teamverband gespeeld mogen worden. Het gehele cricketseizoen in competitieverband is daardoor komen te vervallen. Zo ontstond ‘last-minute’ toch nog een mogelijkheid om het vervangen van de velden eerder uit te voeren dan initieel gepland. De terreincommissie wil een ieder bedanken voor zijn flexibiliteit in deze!

    Vanaf 8 juni start aannemer GKB uit Barendrecht dan ook met de vervanging van het kunstgras en omringende hekwerken. Ook de cricketpitch en veldverlichting worden stevig onder handen genomen. Zo wordt de hardhouten rand van de pitch vervangen en wordt een nieuwe cricketmat aangelegd. De huidige verlichting (voor de kenners: gasontladingslampen) wordt vervangen door LED-verlichting met een betere lichtopbrengst. De velden zijn tijdens de donkere winteravonden daardoor beter verlicht. Met de LED-verlichting besparen we ook nog eens zo’n 14.000 kWh per jaar op ons stroomverbruik ten opzichte van traditionele verlichting. Zo bereiden we ons als V.O.C. optimaal voor op een duurzame toekomst. Tot en met 5 juni kan er getraind worden op de velden 3 en 4, daarna is dit door de vervanging van de velden niet meer mogelijk.

    Oplevering van alle werkzaamheden staat gepland medio augustus gepland. Onder normale omstandigheden betekent dit dat de eerste wedstrijden in beker of competitieverband op de nieuwe velden gespeeld kunnen worden.

    De terreincommissie en het bestuur