• V.O.C. U11:          85

  HCC U11:            145

  Daar V.O.C. velden tekortkwam trok U11 voor de tweede keer richting Den Haag om tegen HCC te spelen. Beide teams beschikten over 6 spelers (wij hadden Asfan en Stijn aan U13 uitgeleend en HCC kwam sowieso maar tot 6), dus werd afgesproken op deze snikhete dag een 15-overwedstrijd te spelen. HCC batte eerst en kwam als een raket uit de startblokken: het eerste paar scoorde maar liefst 50 runs zonder ook maar één wicket te verliezen. Ons team bleef elkaar echter goed aanmoedigen (“FOCUS!”), maar nadat wicketkeeper Lucas al een geweldige vangpoging had gedaan, hadden we de extra veldspeler van HCC nodig voor ons eerste wicket. Met een geweldige vang ving Tim op het bowlen van Divyan zijn teamgenootje uit. Fynn en Ollie bowlden ieder met hun laatste bal nog een HCC’er, maar V.O.C. wist daarna dat het moeilijk zou worden het totaal van de tegenstander te overtreffen.

  Het bleek een te grote opgave. Hoewel Lucas en Divyan goed van start gingen, zorgde een aantal dramatische run outs halverwege onze innings voor de ommekeer (het is nooit een mooi gezicht als twee van je batsmen samen bij hetzelfde wicket staan…). Daarbij moet worden gezegd dat HCC geweldig fieldde. Fynn en Ollie gaven in de slotfase onze score nog een wat draaglijker aanzien.

  Het was geen schande om van deze ploeg te verliezen; HCC was gewoon een stuk verder in hun ontwikkeling en volgende week pakken we tegen Punjab 2 de draad gewoon weer op.

  Hieronder volgt een interview met captain-van-de-dag, Ollie Kok.

  Wat vond je van de wedstrijd, Ollie? Al hebben we verloren, ik vond het toch een leuke wedstrijd. Zij waren écht goed! Ik vond het sportief dat die jongen van HCC zijn vriendje gewoon uitving.

  Wat was het warm, hè? Ja, maar het was fijn dat er om de 5 overs water met ijsklontjes werd gebracht en dat we tussen de innings een waterijsje kregen.

  Hoe staan we er nu voorVolgens mij staan we nog steeds tweede en als we goed blijven trainen, houden we die tweede plek echt wel vast. Ik heb nu al zin in de volgende wedstrijd!