• Het V.O.C.-terrein bood op deze eerste competitiezondag een ongewone aanblik: met een veelheid aan hekken was ervoor gezorgd een zo corona-veilig mogelijke omgeving te creëren. Hulde voor diegenen die zich hiervoor hadden ingezet! Spijtig was wel dat het clubhuis – én de bar – gesloten bleven, zodat V.O.C. haar bezoekers niet de gebruikelijk gastvrijheid kon bieden.

  Trainer Mark Weel had minder moeite met het maken van de opstelling van V.O.C. 35+ 1, waarin hij ’s ochtends met diverse onnavolgbare acties en minstens 3 goals excelleerde, dan met het samenstellen van zijn keurcorps. Door blessures, een schorsing en ‘een weekendje weg’ was hij gedwongen zijn ideale elftal op een zestal plaatsen te wijzigen.

  Baronie had hier uiteraard geen boodschap aan en trok vanaf het eerste fluitsignaal het initiatief naar zich toe. Met korte combinaties werd het V.O.C.-doel bestookt en het was aan Thijs Te Duits, die zijn competitiedebuut als doelman maakte, te danken dat het lange tijd 0-0 bleef. Met het nodige kunst- en vliegwerk keerde hij diverse doelpogingen van dichtbij. Op het moment dat ‘het balkon’ onder normale omstandigheden de bar even bezoekt om de wedstrijd een gunstige wending te geven (10 minuten voor rust) sloeg het noodlot toe: een Bredase aanval leek afgeslagen, maar balverlies leidde tot een voorzet van rechts die van dichtbij werd ingekopt: 0-1. Vijf minuten later was het bijna opnieuw raak, maar V.O.C. had geluk dat het vlammende afstandsschot op de lat boven Te Duits uiteenspatte.

  Aan het begin van de tweede helft liet Baronie – loerend op een counter – het spel aan V.O.C., dat voorzichtig aandrong, maar niet of nauwelijks kansen creëerde. Één zo’n counter leidde na een kwartier tot de 0-2. De uiterst behendige en razendsnelle linkerspits van Baronie gaf een drietal V.O.C- verdedigers het nakijken om vervolgens kiezelhard uit te halen in de bovenhoek. V.O.C. zocht met verzorgd spel naar een beter resultaat, maar de 0-3 hing eerder in de lucht dan een tegentreffer. Beide ploegen slaagden er echter niet in nog tot score te komen.

  Waren er dan helemaal geen lichtpuntjes? Welzeker: de spelers die hun competitiedebuut maakten leken zich goed te hebben ingepast en het was prettig te zien dat Bas v.d. Storm is teruggekeerd op het roodzwarte nest.

  Volgende week volgt de uitwedstijd tegen RKSV Minor voor de eerste van drie wedstrijden in Zuid-Limburg. Uw support wordt op prijs gesteld.

  Opstelling: Te Duits, Wigmans, Varela, Dullemans, van Mechelen, v.d. Donk (33. v.d. Storm), v.d. Loo (87. v.d. Wal), Koevermans, Polderman, Quispel, Thomas (60. Driessen).

  Gele kaarten waren er voor Wigmans, van Mechelen en Driessen.