• De cricketers van V.O.C. 1 kwamen zondag in actie tegen Quick in Den Haag. De thuiswedstrijd in mei ging verloren, dus de mannen hadden nog iets recht te zetten. Waar Quick in mei nog zonder sterspeler Bista aantrad, was de Indiër dit keer wel aanwezig. Op het snelle kunstgras veld verloor captain Pieter de toss en op verzoek van Quick ging V.O.C. eerst batten.

  Max O’Dowd is de man in vorm bij V.O.C. Een korte analyse van zijn laatste 27 dagen: Sinds zijn 54 tegen HCC op 10 juni, maakte Max 100 runs in de Twenty20 tegen Punjab, 96 not out tegen HBS en 27 tegen VRA. Tussendoor maakte hij voor het Nederlands Elftal 82 not out en 52 runs tegen Zimbabwe in de ODI’s en 30 en 56 in de T20’s. In de T20 oefenwedstrijden in Engeland maakte Max afgelopen week ook nog 100 not out tegen Essex, 42 en 28 tegen Gloucestershire. Vandaag zette hij deze bijzondere reeks voort met 127 runs tegen Quick. Hiermee brengt hij zijn totaal op 740 runs met een gemiddelde van 92,5 in de laatste maand*.

  De century van Max was de basis voor het hoogste totaal van het seizoen voor V.O.C. dat de innings eindigde op 338 runs in 50 overs. Max kreeg uitstekende support van Scott Edwards die 79 runs maakte. Jelte scoorde een snelle 27 en de laatste eer was aan Pierce ‘Biff’ Fletcher die 4 opeenvolgende zessen in de laatste over sloeg en op 26 not out eindigde.

  Een pittige opgave voor de haantjes, maar op het snelle veld en met Bista in de gelederen is elk target haalbaar. Quick had niet beter kunnen starten. Op 111 viel pas het 1e wicket. Bista en van Gigch zorgde voor een mooi uitgangspunt. Toen het wicket van Bista viel op 188 voor 5 was het gedaan met het verzet. De Indiër maakte een weergaloze century. Hij werd op 109 gevangen door Scott op het bowlen van Jelte. Quick strandde uiteindelijk op 276 all out in de 46e over. Ashiqullah pakte 3 wickets voor 46 runs, Bobby bowlde 2 voor 39, Pieter 2 voor 33 en Jelte 2 voor 53 in 10 overs. Al met al een mooie wedstrijd met veel runs en een overtuigende overwinning voor V.O.C.

  Het verloop van de Topklasse is dit jaar erg onvoorspelbaar. De 10 ploegen zijn meer dan ooit aan elkaar gewaagd wat zich uit in de resultaten. Zowel bovenin als onderin zit er beweging in de stand. V.O.C. zweeft daar tussenin en de komende weken zullen bepalen waar we de laatste wedstrijden van het seizoen voor gaan spelen. Komend weekend staan er twee thuiswedstrijden op het programma. Vrijdagavond komt Sparta op bezoek voor de T20 cup en zondag komt VCC op bezoek in de Topklasse. 

  Bekijk hier de Foto’s en de Scorecard 

  * De wedstrijden tegen Glamorgan zijn hier niet in mee genomen wegens ontbrekende scorecards.