• Na een memorabel duel tegen BMT wist V.O.C diep in blessuretijd de punten in eigen huis te houden. In een zeer bewogen wedstrijd zag het er in de tweede helft niet meer naar uit dat deze maximale score haalbaar was, maar dankzij een fantastische voorzet en dito afronding kwam deze er alsnog. Hierdoor ligt V.O.C nog altijd vol op koers voor de hoofdprijs.

    Een week na de uiteindelijk teleurstellende 2-2 tegen koploper Moerse Boys en de overwinning van diezelfde concurrent een avond eerder, moest V.O.C eigenlijk wel winnen om mee te blijven doen om de titel. Dat moest gebeuren tegen BMT, de enige tegenstander die V.O.C tot nu toe een nederlaag wist toe te brengen, in de allereerste wedstrijd van dit seizoen. Dat vandaag winnen niet makkelijk zou worden, bleek wel in het begin van de wedstrijd. De vaardige aanvallers van de Haagse tegenstanders brachten regelmatig gevaar voor het V.O.C-doel. Eén echt grote kans kwam daaruit voort, maar doelman Michiel Vis stond als altijd op zijn post en voorkwam een achterstand. V.O.C kwam daarna beter in de wedstrijd en stoomde steeds vaker op naar het vijandelijk doel. De eerste echte grote opwinding kwam echter pas na een aanval van BMT. In een duel met V.O.C-aanvoerder Martijn de Vries liet een BMT’er zich te fysiek gelden en ontving van de scheidsrechter een rode kaart. Diezelfde kleur kreeg de trainer van BMT vervolgens te zien wegens te hevige protesten. Met grote tegenzin, en met een omweg langs het balkon met V.O.C-supporters, zette hij uiteindelijk mopperend zijn coaching voort van achter de boarding. Toen al het tumult achter de rug leek te zijn, stond ineens de neutrale grensrechter nog met de vlag omhoog. Het bleek dat hij ook een onoorbare actie van Martijn had gezien. Rood, verbazing alom, maar ook V.O.C dus met 10 man. We hopen dat de beelden, die de onschuld Martijn laten zien, iets uithalen bij het bepalen van de schorsing door de KNVB.

    In de tweede helft had V.O.C aanvankelijk het beste van het spel en had het ook op voorsprong moeten komen bij een enorme mogelijkheid voor Michiel Broeders, maar helaas kon hij het net niet laten bollen. Even later was V.O.C opnieuw gevaarlijk maar kon BMT de bal wegewerken. Boris Polderman ving de afgeslagen bal op en probeerde een nieuwe aanval op te zetten, maar voor hij dat kon doen kreeg hij een ware aanslag te verwerken van een BMT’er. Een logische directe rode kaart was het gevolg. Leek het??. want opnieuw kwam de grensrechter tussenbeide. Volgens hem was er al eerder in de aanval sprake geweest van buitenspel. De scheidsrechter trok daarop ook zijn voor de zware charge gegeven rode kaart in. Of dit volgens de regels eigenlijk wel kan, laten we graag aan de experts. Feit was wel dat V.O.C zich opnieuw benadeeld voelde en het 10 tegen 10 bleef. Wij leken daarna wel lamgeslagen door deze beslissing. BMT had ineens volledig de overhand en kreeg zeker 3 honderd procent kansen om de score te open. Met kunst en vliegwerk, en vooral door het scherpe keepen van Michiel, hielden we in die fase de nul. Toen de V.O.C-supporters zich eigenlijk lang tevreden hadden gesteld met maximaal een punt, werd de ingevallen Ruud Steyvers diep in blessuretijd weggestuurd langs de zijlijn. Zijn werkelijk schitterende voorzet kwam bij de tweede paal precies voor de voeten van Robbert Stout, die héérlijk raak volleerde. Enorme ontlading op het veld en bij de supporters. De niet meer verwachte, maar o zo belangrijke 3 punten waren alsnog binnen.

    En zo blijft V.O.C vol in de race voor de titel! Uit de dolle vreugde na de winnende treffer blijkt wel weer hoe graag deze ploeg en de supporters de titel willen. Om die te behalen moeten er volgende week weer 3 punten worden gepakt. Tegenstander is dan CVV Zwervers, in Capelle. We rekenen, zéker bij deze regioderby, op uw steun!

    Opstelling V.O.C:

    Michiel Vis; Tom Wigmans, Martijn de Vries, Stijn Houben, Kas Dullemans (Ruud Steijvers); Boris Polderman, Ivar Lammers, Nito Sequeira (Sebastiaan Quispel); Robbert Stout, Yannick Koevermans, Michiel Broeders (Jeroen Straetemans).