• V.O.C. wint de Champions League. Een geweldige prestatie. Samen met 7 andere Landskampioenen speelde V.O.C. in het Spaanse La Manga in de eerste editie van de European Cricket League.

  Bekijk hier de finale terug op YouTube

  Over de ECL

  Het toernooi wordt ook wel gezien als de ‘Champions League’ van het cricket. Het wordt voor het eerst gehouden op het prestigieuze complex van La Manga Club in Spanje van 29 juli tot en met 31 juli, met de landskampioenen van Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Italië, Nederland, Roemenië, Rusland en Spanje.

  Aan de ECL 2019 nemen de teams van Dreux (Frankrijk), V.O.C. Rotterdam (Nederland), Svanholm (Denemarken), Bremen (Duitsland), Sint Petersburg (Rusland), Brescia (Italië) en Cluj (Roemenie). Er doen spelers mee uit 18 verschillende landen, niet alleen uit traditionele cricket bolwerken, maar ook ondersteund door vele getalenteerde cricketspelers met vluchtelingenachtergronden die gedwongen zijn om naar Europa te vluchten.

  "Er is nog nooit een Europese competitie van deze omvang geweest en het is onze wens om van de ECL het meest prestigieuze cricket evenement in continentaal Europa te maken. Het team achter de ECL heeft een enorme ervaring met het organiseren en promoten van dit soort evenementen bij een wereldwijd uitzendpubliek, en we kunnen niet wachten om aan de slag te gaan, "zei Daniel Weston, oprichter van de ECL.

  Door 17 wedstrijden in drie dagen in een T10-spelvorm (10 overs per innings) te verpakken, is de belangstelling voor de competitie enorm, alle wedstrijden worden live uitgezonden in Europa, Azië, Noord-Amerika en Australië via een combinatie van live TV, digitale en sociale kanalen, inclusief het nieuw gelanceerde Europese Cricket Netwerk (https://ecn.cricket/).

  De wedstrijden worden live uitgezonden in landen als Engeland, Australië, India, Pakistan, de Verenigde Arabische Emiraten, Frankrijk, Duitsland, Turkije, Spanje, de VS, Canada en het Caribisch gebied.

  Teams worden opgesplitst in twee groepen van vier, waarbij wedstrijden op een round-robin basis worden gespeeld, waarbij de bovenste twee van elke wedstrijd de halve finales en finale spelen voor de spannende climax van woensdag avond.

  Lees hier het artikel uit het AD en beluister het radio interview.

  Bekijk hier de foto's

  Het radio interview