• De cricketers van V.O.C. 1 blijven maar winnen in de Topklasse. Op een zonovergoten dag werd eindelijk afgerekend met angstgegner Excelsior’20. Met een overtuigende overwinning nam V.O.C. afstand van een reeks mindere resultaten tegen de Schiedamse titelverdediger.

    Pieter won de toss en besloot eerst te gaan batten. Het begin was allesbehalve soepel. Jelte kon na de 1e bal van de wedstrijd vertrekken en ook Corey zijn innings duurde niet lang. Gelukkig pakte Dirk en Max de draad goed op. Dirk speelde op zijn verjaardag een belangrijke innings van 40 runs. Max ging uit op 23. Op 89 voor 6 stond het er niet goed voor. Scott was dit keer de meest stabiele factor en met zijn 69 runs nam hij het voortouw op weg naar een mooie score. Hij werd goed gesteund door Umar (21 runs) en Pierce die de laatste bal voor 6 sloeg waarmee de innings werd afgesloten op 191 runs.

    Na de lunch kwam het openingsduo Fred & Pierce wederom vol gas uit de startblokken. Het snelle bowlen was bij vlagen onbespeelbaar. Fred beloonde zichzelf met 3 wickets voor slechts 13 runs in 8 overs waaronder die van dangerman Ingram. De Schiedammers kregen niet de kans om zich te herpakken en zaten voor 83 runs aan de kant. Max was effectief met 4 voor 25 in 7 overs en Umar, Bobby en Pierce pikte hun wicket mee en Scott bekroonde zijn goede innings met 2 stumpings.

    Man of the Match: Scott Edwards met 69 runs en twee stumpings.

    Met een overtuigende overwinning van 108 runs liet V.O.C. zien terecht de bovenste plek te bezetten. Met nog 5 wedstrijden te gaan en HBS en VRA in onze nek belooft het een spannende titelstrijd te gaan worden. Volgende week op bezoek bij ACC in Amstelveen. Tot dan!

    Bekijk hier de foto’s en de scorecard