• De Zouaven – V.O.C. 3 - 1

  Eindelijk was het een beetje lekker weer, net onvoldoende om buiten te lunchen en zeker niet met een biertje erbij, maar gelukkig hadden de supporters -5 in getal deze week- (BerendJan en Theo  tellen we even niet mee) een tafeltje binnen besteld. In het gezellige centrum van Enkhuizen stonden de drankjes al klaar bij binnenkomst.

  Inmiddels waren onze mannen zich op het veld aan het voorbereiden. Zonder coach Mark Weel die herstelt van een operatie en ook nog steeds zonder aanvoerder Martijn de Vries, Kas Dullemmans en Sjors Lankhaar. Die laatste had juist vorige week zijn rentree gemaakt en leek weer in aanmerking te komen voor regelmatig meespelen..

  V.O.C. begon niet goed aan de wedstrijd. Enorme ruimtes werden voortdurend gevonden door de gastheren en het was een wonder dat een aantal enorme kansen in de eerste 15 minuten geen doelpunt opleverede. Die achterstand kwam er wel toen een goede combinatie keurig afgerond werd. Even later kregen wij na een aardige aanval twee behoorlijke kansen. Het geblokte schot van Yannick leidde echter direct een tegenaanval in, die diezelfde Yannick slechts door een overtreding kon onderbreken. Helaas was dit in strafschopgebied, dus penalty en nog een keer helaas 2-0.

  In het verslag van een vorige bezoek aan Grootebroek schreef ik al eens dat wij op weg naar het biertje in de rust werden opgeschrikt door een tegengoal. Dat was weer zo: geknoei leverde de 3-0 op (Destijds werd het 2-4 en wonnen wij uiteindelijk met 2-8!).

  3-0 achter ‘niets aan de hand’ zou Gerard Cox zeggen.  

  In de tweede helft speelde onze mannen veel energieker. Geholpen door de wind in de rug waren wij voortdurend op de helft van de tegenstander te vinden. Ca. 10 corners, twee ballen op de lat en volgens de Zouaaf (zeg je dat zo?) die naast mij stond veel te veel overtredingen, leverde ons 1 doelpunt op. Een goede corner werd door Wessel eigenlijk niet goed ingekopt maar kwam wel op een Noord-Hollandse hand en dat leverde een door Boris Polderman benutte strafschop op.

  Helaas wamen we niet verder dan dat. Het geeft wel hoop voor volgende week. Het kan beter en dat gaan we volgende week een wedstrijd lang zien.

  Volgende week thuis tegen TAC uit Den Haag, aanvang 14.00 uur

   

  Doelpunt V.O.C.: Boris Polderman

  Opstelling: Tijs te Duits; Livaï van Leijden, Erwin Nuytinck, Boris Polderman, Nico van Mechelen, Yannick Koevermans, Wouter van der Loo (Sebastiaan Quispel), Nito Sequeira (Bryant Varela), Bas van der Storm, Wessel Verhaar, Teun van der Donk