• Met titelkandidaat Hoogeveen trof V.O.C. vandaag een tegenstander die uit was op revanche. De Drentse ploeg leed eerder dit seizoen immers een thuisnederlaag tegen ons vlaggenschip (2-4). Daarna verloor Hoogeveen geen wedstrijd meer en daardoor is het opgestoomd naar een tweede plek, met na vandaag slechts een punt minder dan koploper HBS.  

  Bij V.O.C. een behoorlijk andere opstelling in vergelijking met vorige week. Martijn de Vries was weer beschikbaar en speelde als linksback, Boris Polderman startte in plaats van Nito Sequeira en Thomas Verhaar speelde in plaats van zijn broertje Wessel. Helaas was er weinig publieke belangstelling op deze grijze zondagmiddag.

  Dat Hoogeveen titelkandidaat is, was bij vlagen wel te zien. Het grootste gevaar kwam van de rechtsback die voortdurend opkwam en diverse gevaarlijk voorzetten afleverde. V.O.C. deed geen omzettingen om dit gevaar te stuiten, maar het leverde geen tegendoelpunten op. Dit kwam door een paar keer goed ingrijpen van keeper Tijs te Duits en doordat V.O.C. het geluk had dat de Hoogeveense aanvallers een aantal keer onbenullig buitenspel liepen.

  V.O.C. kwam gedurende de eerste helft beter in het spel. Met name de ijverige Bas van der Storm won veel persoonlijke duels, maar de ‘chemie' in de voorhoede ontbrak nog wel eens, waardoor het tot weinig echt grote kansen leidde. De rust brak aan met een 0-0 stand en dat was een juiste afspiegeling van de veldverhouding, al had Hoogeveen wel wat betere kansen gehad.

  In de rust was er teleurstelling omdat de andere Rotterdamse club die speelde niet even een kwartiertje gevolgd kon worden. Het arbeidsmarkttekort aan technici doet zich ook op V.O.C. voelen.

  Aan het begin van de tweede helft kwam V.O.C. goed voor de dag en Hoogeveen werd teruggedrongen op eigen helft. De bal werd aardig rondgespeeld rond het vijandelijk strafschopgebied, maar daar hield het vaak op. De Drentse verdediging bleef redelijk gemakkelijk overeind en er tekende zich een gekend scenario af. Het uitvallen van Erwin Nuytinck destabiliseerde de verdediging. Een uitval(letje) en een onschuldig duel in het strafschopgebied later had V.O.C. ineens een strafschop tegen. Deze werd koel benut en dat maakte het karwei nog ingewikkelder voor de rood-zwarten.

  Nog geen vijf minuten daarna leidde weifelend ingrijpen op de middenlijn tot nog een tegendoelpunt. 0-2, zonder het gevoel dat er echte kansen gecreëerd konden worden en een tegenstander die -natuurlijk- tevreden was met de stand. Dit alles verlamde de wedstrijd en dus gebeurde er niet veel meer. Wat alleen nog opviel was het opmerkelijke optreden van de Hoogeveen keeper, die uit het niets opzichtig simuleerde dat Wessel (die op een meter afstand stond en waarschijnlijk de sportiefste speler van de vierde divisie is) hem had geslagen of getrapt. Neymar was er niets bij. De scheidsrechter reageerde ad rem en wilde gelukkig niets van deze onsportieve actie weten.

  De verslagen van ons eerste elftal lijken steeds meer op een grammofoonplaat, waarbij de naald in een groef is blijven steken. Het spel is aardig verzorgd, maar dat leidt tot (te) weinig grote kansen en een of twee verdedigende slippertjes worden meestal direct afgestraft. Het is overigens niet zo dat dit spelbeeld geen punten op kan leveren, zoals na de winterstop in de gewonnen wedstrijd tegen VKW en het gelijkspel tegen Be Quick was te zien. Tegen Hoogeveen stond V.O.C. helaas net aan de verkeerde kant van de streep en zo is de tweede nederlaag na de winterstop een feit.

  Volgende week zondag gaat V.O.C. op bezoek bij De Zouaven. Een ploeg in vorm, met evenveel punten als V.O.C. en het enige team waartegen dit jaar nog niet werd gespeeld. Volgens Bas van der Storm (in gesprek met Hoogeveen TV) reist V.O.C. er vol vertrouwen in een goed resultaat naartoe. Kom onze mannen daar vooral aanmoedigen om ze daartoe een extra zetje te geven! Aanvang in Grootebroek om 14.00 uur.

  Opstelling: Tijs te Duits, Joost van der Loo, Erwin Nuytinck (Bryant Varela), Kas Dullemans, Martijn de Vries (Nico van Mechelen), Yannick Koevermans, Wouter van der Loo, Boris Polderman, Thomas Verhaar, Bas van der Storm, Tim Zeller (Wessel Verhaar).