• De tweede wedstrijd in een week bij VELO heeft V.O.C een nederlaag opgeleverd. Daarmee deden wij onszelf tekort, want zeker in de eerste helft speelde V.O.C veel sterker dan VELO. De tegenstander had echter aan twee momenten genoeg, terwijl V.O.C enorme kansen onbenut liet.

    Op het moeilijk bespeelbare veld kwam V.O.C in het eerste half uur tot een aantal mooie aanvallen. De kansen die dat opleverde konden helaas niet in een voorsprong worden omgezet. Een treffer hing nadrukkelijk in de lucht, maar juist op het moment dat dit door de V.O.C-supporters werd uitgesproken kon VELO juichen. Eigenlijk de eerste keer dat het strafschopgebied van Michiel Vis werd betreden, ging er een aanvaller van VELO over het been van Martijn de Vries. De scheidsrechter van dienst wees gedecideerd naar de stip, en het buitenkansje werd simpel benut. Gelukkig liet V.O.C de koppen daarna niet hangen en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die had er absoluut ook moeten komen toen Yannick Koevermans van zo’n 5 meter vrij kon uithalen. Slechts de lat werd getroffen en daardoor brak de rust aan met een achterstand. Gelukkig voor V.O.C met 11 man, omdat Stijn Houben kort daarvoor in een duel met een doorgebroken aanvaller onbestraft bleef. Het wel erg opzichtig vallen zal waarschijnlijk hebben meegespeeld in het oordeel van de scheidsrechter om door te laten spelen.

    Gelijk na de pauze werd het 2-0 voor VELO, na een grote persoonlijke fout bij V.O.C. Verschil tussen de twee ploegen is dat deze ook gelijk keihard afgestraft werd. Dat is nou juist wat er bij V.O.C aan ontbreekt, want ook na rust waren er weer meer dan zat kansen om terug in de wedstrijd te komen. Zeker Ivar Lammers en Guillermo Liesdek hadden moeten scoren, maar de teller bleef voor V.O.C vandaag op 0 staan.

    Zo bleef V.O.C met lege handen achter, terwijl minimaal een punt verdiend was geweest. Aan het spel mankeerde heel weinig vandaag, maar zoals wel vaker werd V.O.C geklopt op effectiviteit. Het betekent dat de kansen op nacompetitie voor promotie nu wel heel erg klein zijn geworden. Het is zaak om in ieder geval zicht te houden op een kwalificatie in de bovenkant van de middenmoot. Een overwinning in de thuiswedstrijd tegen Hoogland aanstaande zondag zou daar zeer bij helpen.

    Opstelling V.O.C: Michiel Vis; Nico van Mechelen, Martijn de Vries, Stijn Houben, Jeroen Straetemans (Bryant Varela); Ivar Lammers, Jermaine Varela (Boris Polderman), Michiel Broeders; Robbert Stout, Yannick Koevermans, Quinten Lacrum (Guillermo Liesdek).