• De uitslag doet anders vermoeden, maar V.O.C. was dicht bij de eerste overwinning op deze regenachtige zondagmiddag.
  De koploper op bezoek en met nostalgische gevoelens over meer dan 100 eerdere ontmoetingen tussen onze kroonelftallen, moet een affiche zijn waar veel publiek op afkomt. De competitie indeling (bijna landelijk i.p.v. regionaal) zorgt voor een (sterk) verminderde publieke belangstelling, want weinig supporter van de bezoekers, en dat is jammer, want spelers van beide elftallen verdienen meer.

  Max Driessen speelde als vervanger voor Nito Sequiera. Verder startte wij met een 4-mans achterhoede, maar waren de namen hetzelfde als vorige week.
  Hollandia kwam als koploper (minste verliespunten) naar Rotterdam, maar kon een uur lang hiervan geen bewijzen overleggen. V.O.C. speelde uitstekend en maakte, met name in de eerste helft, aanspraak op een voorsprong. Een aantal halve en hele kansen bleven onbenut. Het elftal gaf er duidelijk blijk van de lessen van de afgelopen weken ter harte genomen te hebben. Er werd geconcentreerd gespeeld en de juiste felheid werd in de duels gelegd.
  Zonder anderen tekort te doen was de energie van Michiel Broeders en Max Driessen een voorbeeld voor de anderen en het geloof in de eerste overwinning werd hiermee in de ploeg gebracht.
  De eerste overwinning kwam in het vizier door een schitterende individuele actie van Yannick. Bijna vanaf de zijlijn gaf hij zijn directe tegenstander een bruggetje, zoals de Belgen dat noemen, passeerde hij met een ‘schijn’ nog een regenstander en schoof hij de bal onhoudbaar in de verre hoek. Het vertrouwen dat deze schitterende treffer had moeten brengen kwam er niet. Of door het besef dat er nog een half uur nodig was om dit resultaat over de streep te trekken of was het Hollandia dat een tandje bijzette? Hoe dan ook vanuit twee dode spelmomenten werd, de overigens prima spelende defensie verrast. Ongelukkig was het allemaal zeker. De eerste vrije trap werd gegeven voor een wel heel erg hard kermende tegenstander, terwijl er weinig aan de hand leek. De tweede vrije trap belandde door een lelijke kluts achter de goed in de wedstrijd zittende Sven.

  De eerste overwinning komt iedere week dichterbij en wij hoeven voor weinig tegenstanders bang te zijn. Met deze speelwijze, inzet en passie komt het allemaal nog goed.

  Volgende week weer thuis, maar dan op zaterdag om 19.00 uur! Tegenstander MSC

  Doelpunt: Yannick Koevermans

  Opstelling V.O.C: Sven van Hees; Tom Wigmans (Raul Kertodikromo), Martijn de Vries, Stijn Houben, Nico van Mechelen, Kas Dullemans; Boris Polderman, Max Driessen, Yannick Koevermans, Michiel Broeders, Robbert Stout

  Zie hier de wedstrijdfoto's op Flickr.
  Ook zijn er gisteren teamfoto's en individuele foto's van de selectie genomen. Deze foto's zijn hier te vinden.