• Thuis tegen Velsen was winnen voor V.O.C. een must om wat meer de blik naar de bovenste helft van de ranglijst te kunnen richten, in plaats van steeds naar beneden te hoeven kijken. Het was gelukkig weer een zaterdagavond- in plaats van zondagmiddagwedstrijd, want dat is voor zowel spelers als publiek gezelliger. Ditmaal had een legertje Tim Zeller-fans zich verzameld op het balkon, wat zorgde voor nog wat extra sfeer.

  V.O.C. had het goede gevoel van de laatste wedstrijden meegenomen. Hoewel het resultaat tegen SJC weliswaar niet goed was, gold dat wel voor het (meeste van) het spel. In de opstelling slechts een wijziging ten opzichte van vorige week: Wessel Verhaar, terug na een coronabesmetting, nam de plaats in van Nito Sequeira. Daardoor werd gespeeld met 3 echte aanvallers. Bas van der Storm stond wederom in het centrum waardoor er veel dynamiek in de aanval bleef en met Wessel kwam er een speler bij die heeft bewezen te kunnen scoren. Tim Zeller completeerde de aanval.

  De voorhoede had het in de eerste helft verreweg het drukste. Het spel speelde zich bijna voortdurend op de helft van Velsen af. De aanvallen, die vooral door Thomas Verhaar werden vormgegeven, bleven de gehele eerste helft komen. Dat leverde talloze grote kansen op, voor eigenlijk alle aanvallers en middenvelders. Dat zegt iets over het vertoonde spel, dat prima in orde was. 

  Stelde Velsen daar iets tegenover? Eigenlijk nauwelijks. Maar V.O.C. scoorde zelf niet en plots was er toch een grote kans voor Velsen. Gelukkig viel die tegengoal toen niet, en toen gebeurde het aan de andere kant. Thomas kwam van de rechterflank met de bal aan voet naar binnen, omspeelde twee tegenstanders en zag de linkerkruising mooi open liggen. Vanaf de rand van het strafschopgebied krulde hij de bal precies in de winkelhaak. Prachtige goal en eindelijk de verdiende voorsprong.

  Ook hierna hadden de Rood-zwarten nog diverse fraaie mogelijkheden om te scoren. De mooiste was een fraai opgezette aanval die leek te eindigen bij Tim Zeller. Hij stapte echter listig over, waardoor Wessel een, op het oog, niet te missen kans kreeg. Ook deze werd niet benut en zo bij de rust met weliswaar een voorsprong, maar een erg dunne marge.

  In de rust kregen de toeschouwers een biertje gereserveerd door nota bene Roberto Wiredu en Mascha Zandbergen, beiden waarschijnlijk al de hele dag op de club. Deze clubtijgers vervingen het barpersoneel dat niet kon wegens een feest bij overbuur HCR. 

  De tweede helft liet een veel energieker Velsen zien en V.O.C. werd zelfs een beetje teruggedrongen. Moest dan toch de prijs betaald worden voor de gemiste kansen?  Na een uur leek dit het geval. De bal kon na meerdere pogingen niet het doelgebied uitgewerkt worden en een Velsen-aanvaller kon geheel ongehinderd gelijkmaken. Er worden geen punten voor onrechtvaardigheid uitgedeeld, dus uithuilen en opnieuw beginnen was het devies. Het duurde nog even voor het vizier van V.O.C. weer op het doel van de Velsenaren stond gericht. Niettemin was het duidelijk dat de punten aan de Hazelaarweg moesten blijven en V.O.C. manifesteerde zich meer en meer op de helft van Velsen, ook de helft waar het fanatiek meelevende V.O.C.-balkonpubliek stond. De kansen kwamen er weer, maar het leek bijna of hij niet mócht vallen.

  Tot minuut 85. Voor de V.O.C.-dugout nam Thomas een goed indraaiende vrije trap die door Bas van de Storm tot doelpunt werd gepromoveerd. Fijn: een scorende spits! 

  Bekijk de 2-1 van Bas hieronder. De tekst loopt door onder video. 

    

  Is 2-1 genoeg? Heeft Velsen nog iets achter de hand? Daar leek het niet op. Wouter van der Loo jaagde op de voor hem karakteristieke wijze op de bal en veroverde die aan de zijlijn, dribbelde vervolgens naar binnen, omspeelde diverse tegenstanders en stifte de bal fenomenaal via de kruising binnen. De beslissende 3-1, want we zaten al in blessuretijd. Toch was hierna nog tijd voor een tweede goal van Bas. Nico combineerde en soleerde prachtig naar de achterlijn en bediende de spits op maat, die met een tegenvoetse kopbal het net nog maar eens deed bollen. 4-1: dat zijn nog eens uitslagen.

  V.O.C. staat bekend en profileert zich graag als familieclub. Vandaag was dat weer goed te zien met twee jongens Van der Loo (Joost en Wouter) en drie jongens Verhaar (Thomas, Wessel en Felix) in de selectie, waarvan vier vandaag meespeelden. Misschien later dit jaar nog eens allemaal tegelijk in het veld, wie weet.

  Vandaag leverde het een duidelijke en verdiende overwinning op. Voor het gemoed van de supporters is het fijn als de kansenverhouding wat sneller in de score tot uiting wordt gebracht. De schoonheid van de doelpunten vergoedde tegen Velsen gelukkig veel. Zeker de treffer van Wouter van der Loo was een plaatje en ook de 4-1 van Bas van der Storm was schitterend. Het doelpunt dat Thomas Verhaar maakte wordt als een soort vanzelfsprekendheid aangenomen door mensen die V.O.C. al langer volgen, maar het blijft bijzonder en als toeschouwer en supporter is het heerlijk om regelmatig dit soort goals te mogen aanschouwen.

  Volgende week zondag om 14.00 een uitwedstrijd tegen het hooggeplaatste RKAVV, in Leidschendam. Dit is een van de weinig uitwedstrijden waarbij afstand geen reden kan zijn om niet te komen supporteren. We zien u dus graag langs de lijn! 

   Doelpunten V.O.C.: Thomas Verhaar, Bas van der Storm 2x, Wouter van der Loo

  Opstelling: Tijs te Duits, Joost van der Loo, Erwin Nuytinck, Martijn de Vries (Bryant Varela), Nico van Mechelen, Yannick Koevermans, Boris Polderman, Thomas Verhaar (Nito Sequeira, Wessel Verhaar (Jeroen Straetemans), Bas van der Storm, Tim Zeller (Ruben Soares)