• V.O.C. VE1 speelt tegen het Nederlands Amputatieteam

  31 dec 2019
 • Op zondag 12 januari om 10:30 speelt V.O.C. VE1 een wedstrijd tegen het Nederlands Amputatieteam. Voor het Nederlands Amputatieteam maakt deze wedstrijd deel uit van hun voorbereiding op het EK2020 in Polen, waar 16 Europese landen zullen proberen om Europees Kampioen te worden in deze fysiek zware sport.

  Het ‘elftal’ bestaat uit 6 veldspelers met één been en een keeper met één arm. De spelers komen iedere zondag uit alle uithoeken van ons land naar het terrein van U.V.V. in Vleuten, om daar twee uur lang te trainen en zich verder te bekwamen in b.v. het gebruik van krukken tijdens de wedstrijden.

  Die wedstrijden worden gespeeld op een kleiner veld (ca. 60mx40m), met kleinere doelen (2.20mx5m) , geen inworp maar een intrap en zonder de buitenspelregel. Verder mag de keeper niet buiten zijn doelgebied komen en wordt het bewust spelen van de bal met een kruk als een handsbal beoordeeld.

  Naast ontmoetingen tegen andere nationale teams spelen de meeste spelers ook wedstrijden en toernooien namens de P.S.V.-Foundation in Eindhoven, alwaar ook  eenmaal per maand gezamenlijk getraind wordt. De sport groeit langzaam in ons land en aanmeldingen van nieuwe spelers of speelsters uit het hele land worden zonder meer verwelkomd.

  Ben je benieuwd naar de mogelijkheden in het amputatievoetbal, voor jezelf of voor een bekende? Kom dan langs op 12 januari en/of neem contact op met Adri van Ingen van de Stichting Amputatievoetbal Nederland:  info@amputatievoetbal.nl