• Begin dit jaar hebben wij op onze website vermeld dat V.O.C. een samenwerking is aangegaan met Usportfor (link). Usportfor heeft een camerasysteem ontwikkeld dat automatisch de bal volgt zodat wedstrijden opgenomen kunnen worden zonder dat er een cameraman-/vrouw aan te pas hoeft te komen. V.O.C. heeft dit geautomatiseerde camerasysteem op het dak van de tribune staan, gericht op het hoofdveld. Al enige tijd wordt het systeem gebruikt om wedstrijdanalyses te doen voor onder andere het eerste elftal. Het systeem wordt echter continu verder ontwikkeld. Met de nieuwste (aankomende) ontwikkelingen kunnen nog meer V.O.C.-teams profiteren van de mogelijkheden die het camerasysteem biedt. Via dit bericht informeren we jullie graag over deze mogelijkheden.

  Wedstrijdbeelden via de website
  Vanaf heden is het mogelijk om alle hoofdveldwedstrijden live te bekijken of terug te kijken via de website. In de menubalk op de website is de knop “v.o.c. tv” toegevoegd. Via deze knop kom je terecht op de website van Usportfor waar een speciale pagina voor onze camerabeelden is ingericht. Op deze pagina kan een live wedstrijd worden bekeken of kunnen de 10 meest recente wedstrijden worden teruggekeken.

  Aangezien het camerasysteem automatisch de bal volgt, is het niet mogelijk om wedstrijden op te nemen die gelijktijdig op delen van het hoofdveld worden gespeeld (pupillen). Alle andere hoofdveldwedstrijden worden wekelijks ingepland om opgenomen te worden en kunnen, zolang ze bij de 10 meest recente wedstrijden zitten, worden teruggekeken via V.O.C. TV.

  Wedstrijdanalyses en wedstrijdfragmenten
  Binnen de beheeromgeving van het camerasysteem is een module beschikbaar waarmee eenvoudig wedstrijdfragmenten uit de wedstrijdbeelden kunnen worden geknipt. Deze fragmenten kunnen bijvoorbeeld worden gebruikt voor wedstrijdanalyses of om mooie acties en doelpunten te delen met vrienden en familie. Een beperkt aantal teams (selectieteams senioren en oudere jeugd) heeft al toegang tot de beheeromgeving van het camerasysteem. Op dit moment wordt er functionaliteit ontwikkeld waarmee het mogelijk wordt om alle teams toegang te geven tot de beheeromgeving. Heeft jouw team geen toegang maar hebben jullie wel een wedstrijd op het hoofdveld gespeeld? In dat geval kunnen jullie de beelden van de wedstrijd opvragen via club-tv@voc-rotterdam.nl. Besef wel dat de beelden van een gehele wedstrijd zeer omvangrijk zijn, ongeveer 2,5GB.


  Heb je vragen over het systeem? Neem dan contact op met club-tv@voc-rotterdam.nl.
  En echt een prachtig doelpunt of een hele fraaie actie op beeld? Deel dit met de communicatiecommissie (communicatie@voc-rotterdam.nl), dan verspreiden zij het via de geschikte kanalen

  Afgelopen weekend (23-nov/24-nov) op het hoofdveld gespeeld? Kijk dan snel naar jouw wedstrijdbeelden op V.O.C. TV.