• Jaarlijks stromen er in de VOC jeugdopleiding zo’n 20 kabouters en 60 F-mini’s in. Onder de vakkundige leiding van Aase Henschien en Marco de Vries zien wij die prille talenten snel tot wasdom komen.

  De afgelopen jaren hebben wij steeds vaker een aantal "zonen van VOC" zien vertrekken naar jongere clubs als Feyenoord, Sparta en Excelsior. Ook worden VOC talenten met enige regelmaat
  geselecteerd door de KNVB of lopen ze stage bij genoemde clubs.

  Logisch, want het opleiden van "eigen" jeugd is voor Eredivisieclubs van groot belang geworden. De leeftijd waarop jongens kunnen instromen wordt daarbij steeds lager. Met grote regelmaat zien wij
  dan ook scouts van genoemde clubs langs onze lijnen om VOC talenten voor hun jeugdopleiding te vinden.

  En natuurlijk hebben Feyenoord, Sparta en Excelsior een grote aantrekkingskracht voor onze jongens: het is toch de eerste stap op weg naar je eigen FIFA 18 top 100 rating!

  Belangrijker is dat wij zien dat deze jongens iets meer met voetbal bezig zijn dan andere jongens.
  Natuurlijk hebben ze een goede motoriek, technische vaardigheden en inzicht. Bovenal zijn het echte liefhebbers en hebben ze de wil om te winnen en de wil om extra en intensiever te trainen.

  Niet iedereen maakt de overstap naar de profs: bij VOC voetballen een aantal van die echte liefhebbers. Deze jonge talenten gaan wij uitnodigen om de komende maanden extra trainingen te doen. Deelname is op uitnodiging van de selectietrainers en vrijwillig. De trainingen worden verzorgd door Marco de Vries. Iedere woensdag voor de JO13 en JO12 van 16.00 ?? 17.15 uur en iedere donderdag voor de JO11 en JO10 van 18.00 ?? 19.00 uur.

  De trainingen gaan starten na de herfstvakantie, tegen het einde van het jaar gaan we evalueren en bepalen we hoe we verder gaan.