• Voor het meegereisde V.O.C.-publiek was voorafgaand aan de wedstrijd tegen SJC – een oude bekende uit de eerste klasse – de vraag hoe het elftal de oorwassing van vorige week had verwerkt. Gezien het spel van vandaag – met name dat van de eerste helft – had Mark Weel in ieder geval weinig moeite gehad zijn mannen te motiveren. Het zit de trainer deze weken bepaald niet mee: hij moet het al geruime tijd stellen zonder Sebas Quispel (rondreizend door Midden-Amerika), zag deze week Ivar Lammers voorgoed afhaken, en kon vandaag ook geen beroep doen op Robbert Stout.
  SJC nam in een druilerig Noordwijk het eerste kwartier een afwachtende houding aan en liet V.O.C. het spel maken. Onze roodzwarten waren dan ook voornamelijk op de vijandelijke helft te vinden, zonder dat dit overigens tot doelkansen leidde. Wel was het oppassen voor snelle counters van de Noordwijkenaren en V.O.C. kroop enkele malen door het oog van de naald. Na een ‘gesneden’ vrije trap werd de tune voor een gescoord SJC-doelpunt zelfs al ingezet, maar hoewel het net gebold had, lag de bal toch echt óp het net en er niet in.
  Net voor de rust ontsnapte de opnieuw hardwerkende Michiel Broeders met een prachtige passeerbeweging aan zijn bewaker, stormde het zestienmetergebied binnen en werd daar opzichtig omvergeschoffeld. De erop volgende penalty werd onberispelijk binnengeschoten door Yannick Koevermans en zo stond V.O.C. voor het eerst deze competitie zomaar vóór.
  Terwijl de harde kern de laatste slokken van het hun getapte haastig opdronken was SJC buiten al uit een heel ander vaatje aan het tappen. Door het beslagen raam zagen onze supporters de eerste-de-beste aanval tot hun opluchting nog via de lat over gekopt worden; eenmaal op weg naar de beschutting van de tribune, lopend achter Svens doel, waren zij getuige van een heuse scrimmage, waarbij de bal na diverse carambolages uiteindelijk van de doellijn werd geschopt. Tot verbijstering van alles wat rood-zwart was meende de man-met-de-vlag echter dat de bal de doellijn gepasseerd was en restte de scheidsrechter weinig anders dan naar de middenstip te wijzen.
  V.O.C. richtte zich op, maar toen een SJC’er vrij kon inkoppen bij een vrije trap van een meter of veertig (70’) leek het pleit beslecht. Voorin kon – ook na enkele wissels – geen vuist gemaakt worden en een fraaie counter, afgerond met een bekeken schuiver, betekende de nekslag: 3-1 (77’).
  Ondanks de vertoonde inzet van vandaag blijft het dus nog wachten op de eerste punten. Hopelijk kunnen wij die volgende week bijschrijven en Be Quick 1887 onverrichter zake de lange terugreis naar Groningen laten aanvaarden.

  Opstelling: Sven van Hees, Tom Wigmans (76’ Roy Blinker), Martijn de Vries, Stijn Houben, Nico van Mechelen, Nito Sequeira, Yannick Koevermans, Kas Dullemans, Boris Polderman, Michiel Broeders (82’ Max Driessen), Pieter Beereboom (57’ Raul Kertodikromo)