• Het mooie weer van de afgelopen weken was een duidelijke aankondiging dat het cricketseizoen 2022 aanstaande was. Zondag mochten de mannen van V.O.C. 1 voor de openingswedstrijd aantreden tegen Dosti op sportpark Drieburg.

    Na een gewonnen toss besloot V.O.C. eerst te gaan fielden. De start van de innings was nog wat onwennig en Dosti had een sterk openingspartnership van 58 runs. Daarna zorgden Arnav (2/29/10) en Jelte (2/20/7.1) er met zuinig bowlen voor dat de run-rate zakte en er werden ook regelmatig wickets gepakt. Dosti ging uiteindelijk voor 187 runs all out. Debutant Max Hoornweg pakte 3 wickets en Pierce, Ramie en Max ieder nog 1.

    V.O.C. ging met Max en Scott voortvarend van start in de chase, maar na 30 runs zaten Max en Tim weer aan de kant. Hierna volgde een geweldig partnership tussen Scott en Arnav van 157 runs voor het derde wicket. Scott (112 not out) zorgde met de 1e century van het seizoen voor het leeuwendeel van de runs. Arnav speelde zeer steady (36 runs) maar strandde helaas net voor het einde, waardoor V.O.C. in de 36e over het totaal van Dosti voor het verlies van 3 wickets passeerde.

    Met deze overtuigende overwinning start V.O.C. de competitie dus goed. Volgend weekend vindt er een dubbelde speelronde plaats. Zaterdag 30 april neemt V.O.C. het thuis op tegen promovendus Salland en zondag 1 mei wordt er een uitwedstrijd tegen het sterke VCC gespeeld.

     

    Foto's: Zie Flicr.