• De cricketers van V.O.C. zijn de Topklasse competitie overtuigend gestart met een overwinning op VRA. Het was een surrealistisch beeld langs de lijn. Twee ploegen vol talent en ervaring op het hoogste niveau stonden te trappelen om de competitie te starten. Het veld lag er fantastisch bij, de zon was aanwezig en een prachtig graswicket wat stond te popelen om de eerste bal na een lange winter te ontvangen. Een betere setting voor cricket kan je haast niet verzinnen. Helaas waren slechts een handjevol vrijwilligers aanwezig om hierbij te zijn. Publiek is voorlopig niet toegestaan en het clubhuis is nog dicht. Gelukkig zijn de wedstrijden dankzij onze Frogbox set wel live te volgen via het KNCB matchcentre.

    Nadat beide ploegen ‘s ochtends negatief waren getest op COVID besloot captain Pieter Seelaar na een gewonnen toss eerst te gaan batten. Dit pakte goed uit. Ondanks het vroege verlies van Max O’Dowd zorgden Tim de Kok en Scott Edwards voor een sterk uitgangspunt met 83 runs na 13 overs. Tim stond overtuigend te batten en ging uit na 38 runs. Scott hield het iets langer vol en ging uit op 44 runs. In het restant van de innings had iedereen een goede start, maar niemand wist echt door te drukken. Arnav Jain hield de innings bij elkaar met 33 runs. Na 47 overs (wedstrijd was ingekort van 50 naar 47) eindigde V.O.C. op 192 runs voor 8 wickets.

    VRA werd in het zadel geholpen door slordig bowlen in de openingsfase. Het was duidelijk dat Bobby en Pierce wat stijf uit de winter waren gekomen. Na een paar bowling changes van captain Pieter kreeg V.O.C. weer grip op de Amsterdammers. Arnav bowlde 10 overs achter elkaar en eindigde met sterke cijfers 3 voor 31 in 10. Bobby herpakte zich sterk en eindigde op 4 voor 31 in 6 overs. De overwinning kwam geen moment in gevaar en VRA strandde op 142 runs.

    Man of the Match: Arnav Jain (33 runs en 3 voor 31)

    Al met al een goede start voor V.O.C. Maar de grootste winst is dat er weer ‘gewoon’ gecricket wordt. Complimenten aan de KNCB om dit mogelijk te maken en complimenten aan onze eigen vrijwilligers die dankzij al hun inspanningen ervoor gezorgd hebben dat we veilig en binnen de geldende richtlijnen onze mooie sport kunnen beoefenen.

    Wil je de wedstrijd herbeleven? Bekijk de scorecard en de beelden via het Matchcentre en de foto’s zijn te zien op Flickr. Volgende week gaat V.O.C. op bezoek bij VCC in Voorburg. Ook deze wedstrijd gaan we live uitzenden.