• Het spannendste deze middag was of de scheidsrechter op tijd zou zijn om Groeneweg te verplichten te spelen. De aangestelde scheidsrechter was niet fit en er moest een vervanger komen. Groeneweg wilde niet spelen. Waarom? Een drietal spelers zou om 17.00 uur moeten werken en dat zou niet gehaald worden als er te laat zou worden begonnen.

  De regels: Als er niet binnen 30 minuten na het oorspronkelijke aanvangstijdstip een scheidsrechter is die de wedstrijd kan leiden, kan een van beide partijen afzien van het spelen. Deze scheidsrechter van dienst moet dan ook nog eens binnen 45 minuten na het oorspronkelijk aanvangstijdstip de wedstrijd laten beginnen.

  Om 14.29 verwelkomden voetbal voorzitter Berend-Jan Taken en zijn collega bestuurder Ronald Huisman de scheidsrechter bij de V.O.C. poort. Gelukkig. Immers het goed opgekomen publiek moest iets geboden worden. Het buiten-barretje had zijn geld al wel opgebracht, maar we wilden toch ook wel wat voetbal zien.

  Het wedstrijdverslag beperkt zich tot een aantal vaststellingen. De laagste voorspelling was 5 - 0; de hoogste 9 - 0. Het eerste werd het; het laatste was nog te weinig geweest.
  De eerste goal viel pas na 13 minuten. Dit had ook na 1 minuut gekund. Er zijn geen V.O.C. spelers geweest die geen kans gemist hebben. De topscoorders, Yannick en Robbert, deden wat zij het hele seizoen al doen: scoren. De scheidsrechter en grensrechter leidden de wedstrijd uitstekend. Groeneweg onderging het lot sportief. Beide partijen geen kaarten. De jonge keeper van Groeneweg heeft veel gehouden en was niet schuldig aan een van de tegendoelpunten. Michiel is niet gevallen, laat staan gepasseerd.

  Volgende week komt er vast een spetterend verslag.

  Nb: Wij hebben geen schielijk wegrijdende Groeneweg auto's richting werk gezien direct na afloop van de wedstrijd.


  19 mei 2019 14.00 uur G.L.Z. - V.O.C. Bij winst is V.O.C. kampioenen dat zonder dan nog afhankelijk te zijn van andere resultaten.

  Doelpunten: Yannick Koevermans 2, Robbert Stout 2, eigen doelpunt

  Opstelling V.O.C: Michiel Vis; Kas Dullemans, Martijn de Vries; Ivar Lammmers, Nico van Mechelen, Boris Polderman, Yannick Koevermans, Nito Sequeira (Tom Wigmans), Pieter Beereboom (Michiel Broeders), Sebas Quispel (Douwe van der Kroft), Robbert Stout.