• De laatste wedstrijd van het seizoen 2021/2022 was "om des keizers baard'', voor V.O.C. althans. Opponent De Zouaven kon, bij verlies en ongunstige uitslagen, nog in de nacompetities verzeild raken.
  Aan het spelbeeld was dit niet te zien, of juist wel. V.O.C. was de gehele wedstrijd veel beter en won zeer verdiend. Teun (in zijn afscheidswedstrijd) maakte een prachtige goal uit een directe vrije trap en ook het tweede doelpunt was een schoonheid: een vlotte combinatie tussen Wouter, Teun mocht door Xavier binnengetikt worden.
   
  Nu de wedstrijd niet voor veel opwinding zorgde is er gelegenheid voor een korte evaluatie van het seizoen.
  In de twee door corona niet afgemaakte seizoenen was V.O.C. goed weggekomen. Immers beide keren stonden wij er slecht voor. De vraag was daarom gerechtvaardigd hoe wij het er dit seizoen vanaf zouden brengen.
  De kern van het elftal is eigenlijk het gehele seizoen dezelfde gebleven.
  In het doel speelde Tijs vrijwel alle wedstrijden. De paar wedstrijden die hij niet speelde werd hij (kundig) vervangen door Mats Mangelmans.
  In de meeste gewonnen wedstrijden speelde Erwin Nuytinck in de achterhoede. Zijn ervaring en inzicht zorgde voor de rust die nodig is om het spel van V.O.C. vorm te geven. Daarnaast schuwt Erwin de duels niet en dat is gewoon nodig om resultaten te boeken.
  Martijn de Vries heeft natuurlijk veel te weinig kunnen spelen door een slepende enkelblessure. Hopelijk is hij er volgend seizoen weer helemaal bij.
  Nico van Mechelen had even nodig om op gang te komen dit seizoen, maar speelde aan het einde van het seizoen een paar fantastische wedstrijd en hij bekroonde zijn goede spel (o.a.) met een van de fraaiere goals van het seizoen.
  Boris Polderman werd een enkele keer gekweld met een positie in de verdediging, maar dat is toch echt zijn linie niet. De verbinding die hij maakt met zijn spel en als persoon komt nu eenmaal het best op het middenveld tot wasdom.
  Yannick Koevermans is plotseling een verdedigende middenvelder geworden. Waar hij vorig seizoenen steevast tot de meest scorende spelers (als middenvelder nota bene) behoorde kwam hij dit seizoen nauwelijks in scoringspositie en dan ook niet tot scoren. Als aanvoerder en een van de meest ervaren spelers, scoorde hij altijd minimaal een voldoende zonder erg op te vallen.
  Wouter van der Loo was met zijn tomeloze energie een inspiratiebron voor het elftal. De komende jaren zullen hopelijk steeds meer van zijn oude Excelsior maatjes (eigen broertjes?, Matthijs van den Bos?, broers van der Leije?) bij de selectie aansluiten.
  Bas van der Storm kwam ook pas in de tweede seizoenshelft op stoom. Bas speelt eigenlijk niet op de positie waar hij het best rendeert: centrumspits. Hij paste zich echter steeds beter aan aan zijn positie als rechterspits en wist in een aantal belangrijke wedstrijden het verschil te maken.
  Wessel Verhaar heeft in allel linies gespeeld dit seizoen. Het gebrek aan scorende spelers maakte dat hij veelal als centrumspits werd geposteerd en niet zonder succes getuige zijn productie, 19 doelpunten. Daarmee staat hij vast in de top 3 van de hoofdklasse A.
  Teun van der Donk wilde heel graag in de voorhoede spelen na jaren op het middenveld en in de verdediging. Uiteindelijk lukte het hem toch maar een vaste plek linksvoor te bemachtigen, In de laatste wedstrijd lukte nog iets waar hij veel op geoefend had; een directe vrije trap in de bovenhoek krullen. Teun gaat in de Verenigde Staten naar college en zal zich daar zeker ook op het voetbalveld laten gelden. Bij terugkomst (if ever) zien we Teun graag weer op V.O.C.
   
  Natuurlijk vraagt iedereen waar zijn Nito, Kas, Jeroen, Fedor en alle anderen die maakten dat de supporters toch iedere week graag naar het veld kwamen en soms serieuze afstanden aflegden om ons vlaggenschip aan te moedigen?
  Bovenstaande spelers speelden allen meer dan 1.500 minuten.
  Misschien volgt er later nog eens een bespiegeling bijvoorbeeld hoe het kan dat we van nummer 1 en 4 van de eindrangschikking met 5-1 thuis wonnen en uit verloren en waarom maar 5 punten op vreemde bodem werden behaald.
   
  Het van het seizoen 2021/22 betekent ook het einde van het trainerschap van Mark Weel bij V.O.C. Mark is de eerste V.O.C. trainer die de club 3 opeenvolgende jaren in de hoofdklasse heeft weten te houden. Mark is altijd als een ware ambassadeur van onze club geweest en dat is een groot compliment waard. Mark, dank voor 5 fijne jaren, succes bij je nieuwe club en tot ziens bij de Heerendvisie (daar blijf je toch wel spelen?)
   
   
   Doelpunten V.O.C.: Teun van der Donk, Xavier Wiersma
   
  Opstelling: Tijs te Duits,  Kas Dullemans (Tom Wigmans), Wessel Verhaar, Bryant Varela, Nico van Mechelen, Boris Polderman, Yannick Koevermans, Wouter van der Loo, Bas van der Storm, Sebas Quispel (Xavier Wiersma), Teun van der Donk (Hidde Bekke)