• V.O.C.-shirts vinden nieuw thuis: het Bethany House in Zuid Afrika

 • Heb je je wel eens afgevraagd wat er gebeurt met V.O.C.-shirts uit het vorige kledingplan? We laten deze zorgvuldig gemaakte shirts namelijk nièt op de afvalhoop belanden.

  Onlangs vond een grote partij V.O.C.-shirts een geweldig nieuw thuis: het Bethany House Child & Youth Care Centre in Krugersdorp, Zuid Afrika.

  Bethany House is een opvang voor kinderen van wie de ouders niet voor hen kunnen zorgen. De opzet en werkwijze van Bethany House is erop gericht om ‘vaders en moeders’ te zijn voor kinderen die hun thuis kwijtraakten. Samen met plaatsingsbureaus werken ze aan gezinsreïntegratie, maar statistisch gezien blijven de meeste kinderen langdurig in alternatieve zorg als ze eenmaal uit huis zijn geplaatst.

  En dus blijven veel kinderen jarenlang in Bethany House, waar ze steun krijgen van het geweldige team. Bethany House richt zich op vele aspecten van het leven van kinderen, waaronder onderwijs en sport.

  Zoals Bethany House stelt: "Deelname aan sportactiviteiten helpt kinderen niet alleen om een gezonde discipline te ontwikkelen, maar het helpt ze ook om  'verborgen' talenten te ontdekken en verder te ontwikkelen." De V.O.C.-shirts komen dus zeker van pas bij dit sportieve stelletje! Jim Boddé, trouw lid van V.O.C., kon ze onlangs persoonlijk overhandigen (zie foto onderaan het artikel) aan Antoinette Jonker, de oprichter en Chief Operating Officer van Bethany House.

  Bethany House bedankt V.O.C. voor de donatie en kijkt er enorm naar uit dat de kinderen straks kunnen sporten in hun nieuwe, comfortabele kleding. Speciale dank gaat uit naar Kees Verhaar en Auke Brugmans voor de hulp bij het klaarmaken van de shirts voor dit belangrijke doel.

  Als je méér wil weten over Bethany House of ze wil steunen, neem dan contact op met: antoinette@childincrisis.org.za

  Of bezoek de Facebookpagina: https://www.facebook.com/TheBethanyHouseTrust/

   

   Jim Boddé met Antoinette Jonker, de oprichter en Chief Operating Officer van Bethany House.