• V.O.C. had tot vanavond geen uitwedstrijd verloren in dit nog prille seizoen. Rohda Raalte maakte daar een einde aan en stuurde de roodzwarten met een 4-3 nederlaag terug naar Rotterdam. Het spel van V.O.C. was in een aantal korte fases best aardig, maar over de gehele wedstrijd was het veel te weinig om te kunnen zeggen dat we recht zouden hebben gehad op één, laat staan drie punten.

  De overwinning van Rohda was dus verdiend, al had V.O.C. er toch meer uit kunnen halen dan een nederlaag. Omdat de thuisploeg het naliet om al in de eerste helft op een grotere voorsprong te komen dan 1-0, bleef er lange tijd terecht geloof in een resultaat bij V.O.C. Felix Verhaar had zelfs al voor rust de kans om een gelijkmaker te scoren, maar zijn schot miste kracht en kon eenvoudig worden opgeraapt door de keeper. Het was het enige echte wapenfeit van V.O.C. in de eerste 45 minuten. Rohda daarentegen, miste zeker twee a drie grote kansen op de 2-0.

  Toen de 2-0 na de rust alsnog viel (net als bij de 1-0 werd V.O.C. finaal weggecounterd), leek er weinig reden om te blijven volharden in dat geloof. Maar toen het even later 2-1 werd door een doelpunt van Wessel Verhaar, was er daadwerkelijk weer van alles mogelijk.

  Rohda was het daarna even kwijt en gelijk werd zichtbaar hoe kwetsbaar de thuisploeg achterin kan zijn als er vol overtuiging druk op ze wordt gezet. Had V.O.C. dat maar wat eerder blootgelegd…. Deze fase leverde twee grote kansen op de gelijkmaker op. Eerst Wouter van der Loo (van dichtbij overgekopt) en vervolgens Felix Verhaar (vrij voor de keeper op de paal geschoten) hadden de 2-2 kunnen maken. En wie weet hoe het dan nog was gegaan?

  Het is helaas zinloos om het ons af te vragen, want de gelijkmaker zou nooit vallen. Dus kwam niets terecht van alle mooie scenario’s die V.O.C. wellicht in het hoofd had om nog iets aan de wedstrijd over te houden. Wederom counterde Rohda zeer snel en goed en maakte de beslissende 3-1. Toen het even later ook nog 4-1 werd, was er nog even de vrees dat het een echt grote nederlaag zou kunnen worden, als de scheids zin zou hebben in flink wat extra speeltijd.

  Toch wel enigszins verrassend was het juist V.O.C. dat nog terugkwam tot 4-3. Eerst schoot Wessel zijn tweede van de wedstrijd binnen, daarna kopte invaller Sebas Quispel raak. Maar het was te laat, want nog geen minuut na die laatste treffer werd afgefloten en kon Rohda juichen.

  De tweede 4-3 nederlaag op rij voor V.O.C. Verdedigend blijkt de ploeg tot nu toe kwetsbaar (al twintig tegengoals) en dan kan het dus gebeuren dat drie wedstrijden op rij driemaal wordt gescoord, met als resultaat slechts één punt. In de V.O.C.-verdediging stond vandaag overigens een debutant: Joost van der Loo, broertje van Wouter. Onder toeziend oog van zijn vader speelde hij als rechtsback een goede wedstrijd.

  Volgende week geen competitie voor V.O.C., maar de eerste bekerwedstrijd van het seizoen. FC Oudewater is de tegenstander (uitwedstrijd). Aftrap is op zaterdag om 14.30. Een week later hervat V.O.C. de competitie met een mooi affiche, dan komt regiogenoot Westlandia namelijk op bezoek aan de Hazelaarweg. Ook die wedstrijd is op zaterdag, aftrap om 18.30. Laten we hopen dat dan ook weer wat spelers in de selectie zullen terugkeren die er vandaag om uiteenlopende redenen niet bij konden zijn.

  Opstelling V.O.C.: Tijs te Duits, Tom Wigmans (Nito Sequeira), Martijn de Vries, Erwin Nuytinck, Joost van der Loo, Wouter van der Loo, Yannick Koevermans, Wessel Verhaar, Bas van der Storm (Tim Zeller), Thomas Verhaar, Felix Verhaar.