• De 6-0 nederlaag tegen Hollandia was een uitglijder die snel vergeten moest worden. De beste manier is natuurlijk door een goede wedstrijd te spelen en liefst ook met een navenant resultaat.

  Welke elf gaan dit doen was natuurlijk de eerste vraag. Er waren nogal wat afwezigen: Tijs te Duits, Martijn de Vries, Joost van der Loo, Boris Polderman, Thomas Verhaar en Bas van der Storm waren om uiteenlopende redenen niet beschikbaar. ‘Vliegende keep’ Jeroen Straetemans was dit keer de rechtsback van dienst, Kas Dullemans bemande met Erwin Nuytick het centrum en Nico van Mechelen bewaakte de linkerflank. Wessel Verhaar schoof aan op een met vier man bezette middenveld tezamen met Nito Sequeira, Yannick Koevermans en Wouter van der Loo. In de voorhoede Felix Verhaar en Tim Zeller.

  In de onderhoudende eerste helft waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd. Purmersteijn doet het erg goed in de competitie en dat was te zien aan hun spel. Daarnaast brachten zij ook een aantal vocaal aanwezige supporters mee, die het barpersoneel goed bezighielden. Dat maakt alles toch net wat leuker. In het eerste gedeelte waren een aantal mogelijkheden te noteren die wat meer op het Noord-Hollandse conto geschreven konden worden. De eerst grote kans was dan weer voor V.O.C., maar deze was niet aan Yannick besteed. Daarna waren er nog zeker nog een aantal beste kansen voor Purmersteijn, maar kordaat optreden van Andu en de paal stonden succes in de weg. 0-0 was een redelijke ruststand.

  In de tweede helft was het spelbeeld niet heel veel anders, met toch wel iets meer dreiging van de bezoekers. V.O.C. liet zich niet onbetuigd. Jeroen die in de eerste helft aanvallend wat ongelukkig was, brak een paar keer gevaarlijk uit. Bij een van deze uitvallen ging hij op snelheid een aantal tegenstanders voorbij en gaf een heerlijke voorzet op Tim die listig voor zijn man kwam en prachtig binnentikte. Misschien niet helemaal volgens de veld/kansenverhouding, maar daar maalden de rood-zwarten natuurlijk niet om.

  Even later greep de Purmersteijn-trainer in en dat leverde nogal wat commotie op. Zonder dat precies duidelijk was wat er gebeurde kregen twee zojuist gewisselde spelers een rode kaart. Daar was niet iedereen het mee eens (dat is overigens zelden het geval). Een Purmersteijn-speler leverde dusdanig (of veel) commentaar dat hij ook rood kreeg en zo had het op het veld daadwerkelijk invloed; elf tegen tien nu.

  Dit was niet terug te zien aan het spel. V.O.C. moest in de achteruit en het was meer tegenhouden dan de voorsprong vergroten. Apathisch verdedigen en een typische situatie waarin iedereen denkt ‘dat lost hij wel op’ bracht de gelijkmaker. Die 1-1 leek toch ook wel een beetje het resultaat van de rode kaart, die had als een soort doping gewerkt voor de bezoekers. Gelukkig bleef het bij de ene tegentreffer. Tegelijk brak ook V.O.C. in het laatste kwartier nog een paar keer gevaarlijk uit. De laatste minuten speelde V.O.C. ook met 10 man, want Jeroen Straetemans kreeg een tweede gele kaart.  

  Al met al zal deze wedstrijd met name herinnerd worden door de hele vreemde rode kaarten voor de wisselspelers van Purmersteijn, maar hopelijk ook om het frisse spel van beide ploegen, die allebei nadrukkelijk op winst uit waren. Ondanks het enorme aantal kaarten, 4 keer direct rood en 7 gele kaarten, was het een sportieve wedstrijd.

  Volgende week een uitwedstrijd tegen Alphense Boys, zaterdag om 18.00. En uitwedstrijden leveren dit seizoen meer dan eens punten op. Alphen is een half uurtje rijden, goede horeca, dus: Komt onze mannen aanmoedigen en maak er daarvoor of daarna een leuke dag van.

  Doelpunt V.O.C.: Tim Zeller

  Opstelling: Andu Blokland, Jeroen Straetemans, Erwin Nuytinck, Kas Dullemans, Nico van Mechelen, Yannick Koevermans, Wouter van der Loo (Ruben Soares) , Nito Sequeira (Fedor Warmenhoven), Wessel Verhaar, Felix Verhaar (Sjors Lankhaar), Tim Zeller (Ruben Soares)