• Tijdens de Algemene  Ledenvergadering op 18 november 2019 ontving een aantal trotse V.O.C.-ers, prestigieuze prijzen.  De cricketers werden ieder met een persoonlijk verhaal toegesproken door cricket-voorzitter Reinout van Ierschot en de vrijwilliger van het jaar door voorzitter René van ierschot.  Onder luid applaus van de vergadering werden zij daarna gehuldigd.

  De Hans van Everdingen Bokaal wordt ieder jaar uitgereikt aan een (jonge) V.O.C.’er die niet alleen zelf cricket speelt, maar ook tijd maakt om te helpen met de begeleiding en organisatie van de sport op V.O.C.. Die eer viel dit jaar met applaus te beurt aan Mikkel Heere, speler van de U13 en de JO13 die zich bijzonder heeft ingezet voor de club door mee te helpen met de cross-over trainingen voor de jongste voetballers. Mikkel is daarmee voor deze jongens een mooi voorbeeld van hoe het is om voetbal te combineren met top-cricket. De bijzondere cricketprestaties van Mikkel op het veld zijn evenmin onopgemerkt gebleven. Mikkel werd dit jaar namelijk voor het eerst geselecteerd voor de tour naar Engeland met de Dutch Lions.

  De Zeger Cornelis Trofee  ging dit jaar naar Hugo Wagenaar  die de trofee uit handen van Zeger Cornelis zelf mocht ontvangen. Hugo speelt cricket in de U13 en kreeg het voor elkaar om in de wedstrijd tegen Quick een triple wicket maiden te bowlen in de eerste over van de innings. Na zo’n sterk begin pakte hij in de resterende 3 overs ook nog een wicket. Hij eindigde daarmee met de fantastische bowling cijfers van 4 wickets voor 4 runs in 4 overs en is daarmee de terechte winnaar van de Zeger Cornelis Trofee.    

  De Frans Ruychaver Beker ging naar Jelte Schoonheim. Tijdens de wedstrijd tegen Sparta op 8 juni 2019 excelleerde Jelte. Nadat V.O.C. slecht was begonnen met batten, kwam Jelte er (op 54 voor 5) in en zorgde er met zeer verstandig batten, samen met Scott Edwards, voor dat het volgende wicket pas op 147 viel en dat het totaal uiteindelijk 204 werd. Hiervan maakte Jelte er 66 en dat bleek goed te zijn voor de overwinning.

  De Wally van Weelde Trofee ging dit jaar naar Justin Kampes, die zelf helaas niet in de gelegenheid was deze trofee op 18 november te ontvangen.  In de ZAMI’s was Justin eerder dit jaar onbespeelbaar als bowler tegen Ajax Leiden. In 6 over kreeg Justin geen enkele run tegen en pakte hij 3 wickets. Dat is zonder meer de meest uitzonderlijke bowling prestatie in de rijke geschiedenis van ZAMI cricket.

  De Stef Deloni d’Aure is de trofee die wordt uitgereikt aan de vrijwilliger van het jaar. Die eer ging dit jaar naar Vivi de Regt die met de haar zo kenmerkende tomeloze positieve energie de organisatie van de bar bestiert, vernieuwt en inspireert.    

  Het bestuur feliciteert Mikkel, Hugo, Jelte, Justin en Vivi nogmaals van harte met deze prestatie.