• Steeds meer sportterreinen worden rookvrij. Niet alleen binnen, maar ook buiten. Veel kinderen brengen een groot deel van hun tijd door op ons sportterrein. Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Sport heeft een bijzondere rol in het stimuleren en activeren van een gezonde leefstijl. Sporten en roken passen niet bij elkaar.

  V.O.C. wil een prettige plek zijn waar gezond gedrag de norm is. Met een rookvrij sportterrein geven we het goede voorbeeld en bieden we iedereen een gezonde sportomgeving. De komende periode verschijnen op het terrein verschillende borden, banners en posters om aan te geven dat V.O.C. vanaf 1 maart a.s. geheel rookvrij is. We vragen rokers om buiten het terrein en uit het zicht te roken. Dit geldt ook voor het roken van e-sigaretten en aanverwante producten. 

  Een geheel rookvrij sportterrein betekent:

  Binnenruimten zijn geheel rookvrij
  De kleedkamers, onze kantine, House of Lords, etc.

  Het gehele buitenterrein is ook rookvrij
  De aanrij/aanlooproute, de entree en alle ruimte binnen de hekken of andere begrenzing van onze club zoals de velden, langs de lijn, het terras en de tribune. En dus ook de ruimte onder de balustrade/trap.

  Rookvrij door iedereen
  Het rookvrij-beleid is structureel en geldt voor iedereen: leden, vrijwilligers, medewerkers én bezoekers.

  E-sigaretten en andere nieuwe nicotineproducten, zoals verhitte tabak of snus/nicotinezakjes zijn net als sigaretten verslavend en schadelijk en horen niet op een rookvrij sportterrein.

  Verder vragen we iedereen om te helpen bij het handhaven van het rookvrij-beleid door rokers aan te spreken.

  Meer weten?
  Stel je vragen over het V.O.C. rookvrij-beleid aan Alexandra van Vliet. Je kunt mailen naar voorzitter-communicatie@voc-rotterdam.nl