• V.O.C. heeft op bezoek bij Purmersteijn de ongeslagen status in uitwedstrijden weten te behouden. In een aantrekkelijk duel, dat in de tweede helft alle kanten op kon, hielden de twee ploegen het uiteindelijk bij 3-3. 

  In de eerste helft leek thuisploeg Purmersteijn nog lange tijd ongenaakbaar en mocht V.O.C. van geluk spreken dat het slechts met 1-0 achter stond. Op het middenveld kreeg V.O.C. geen enkele tijd en ruimte om te voetballen en dat zorgde ervoor dat er amper gevaarlijke aanvallen tot stand kwamen. Aan de andere kant leidde dit juist tot een aanzienlijk aantal grote kansen voor de Purmerenders, maar omdat er slechts eentje doel trof, bleef V.O.C. in de wedstrijd. 

  En zo kon het gebeuren dat Felix Verhaar vlak voor rust op prachtige wijze de gelijkmaker binnenkopte, na een uitstekende voorzet van Livaï van Leijden. Een enorme boost voor V.O.C. en een bittere pil voor Purmersteijn, dat met krachten had gesmeten, zonder dit te vertalen naar een grotere voorsprong. 

  Dat smijten met krachten kon de thuisploeg in de tweede helft logischerwijs niet volhouden en zo tekende zich een totaal andere wedstrijd af. Het duel was nu grotendeels in evenwicht, met ook fases waarin V.O.C. de overhand had. Zo ook vlak na de pauze en dat leverde al direct de 1-2 voorsprong op. Tim Zeller kon bij de tweede paal knap inschieten, waarmee hij alweer zijn vierde treffer van het seizoen maakte. 

  V.O.C. kon er niet lang van genieten, want vanaf de aftrap stoomde Purmersteijn direct op richting het doel van Tijs te Duits en daar schoten zij ook een bal bij de tweede paal binnen. 2-2 dus, met nog een minuut of 40 te spelen. Er viel daarna amper te voorspellen welke ploeg hier aan het langste eind zou trekken. Dan weer was V.O.C. meer in de aanval, even later was Purmersteijn weer even de betere ploeg. 

  Dat duurde tot een kwartier voor tijd, toen de thuisploeg duidelijk ging aanzetten voor een slotoffensief en V.O.C. zich tot verdedigen moest beperken. En een minuut of 5 voor tijd was het dan toch de thuisploeg die weer op voorsprong kwam, toen een corner vrij kon worden binnengekopt. 

  Tot ontzetting van het thuispubliek stond deze voorsprong ook nog geen minuut op het bord. Wederom was het Livaï van Leijden met de mooie voorzet en Felix Verhaar die binnenschoot. In de paar minuten die nog te spelen waren, kregen beide ploegen vervolgens nog kansen om de volle buit te pakken. Met name V.O.C. drong aan, maar tot 3-4 kwam het helaas niet meer. En hoe mooi dat ook zou zijn, op basis van de hele wedstrijd was het ook wel iets te veel van het goede geweest. 

  Zo pakte V.O.C. een meer dan verdienstelijk punt en is het in uitwedstrijden voorlopig onklopbaar. Dat is in de thuiswedstrijden tot nu wel anders, want die gingen alledrie verloren. Nu is het echt tijd om daar eens verandering in te gaan brengen. Alphense Boys komt komende zaterdag op bezoek aan de Hazelaarweg. Kunnen dan eindelijk drie punten worden gepakt voor eigen publiek? Veel support helpt altijd, dus we zien u graag langs de lijn. Aftrap is om 17.30.

  Opstelling V.O.C.: Tijs te Duits, Nico van Mechelen (Fedor Warmenhoven), Erwin Nuytinck, Bryant Varela (Martijn de Vries), Livaï van Leijden, Yannick Koevermans, Nito Sequeira (Jeroen Straetemans), Wessel Verhaar, Felix Verhaar, Bas van der Storm, Tim Zeller.