• Op bezoek in het Brabantse dorp St. Willebrord bond V.O.C vandaag de plaatselijke trots Rood-Wit aan de zegekar: 3-0. Het is alweer de vijfde overwinning op rij en die kwam een goed spelend V.O.C volledig toe. Door verlies van concurrent DHC mag V.O.C zich nu koploper van de eerste klasse B noemen.

    De eerste helft van V.O.C was van een zeer hoog niveau. De bal ging uitermate soepel van voet naar voet, de tegenstander werd vroeg onder druk gezet waardoor zij amper aan de bal konden blijven en alle V.O.C’ers hadden hun aandeel in het goede spel. Jammer was dat dit na 45 minuten nog niet in de score tot uitdrukking was gebracht, want toen stond de brilstand nog op het bord. Er waren wel degelijk kansen om op voorsprong te komen, met name Robbert Stout stichtte veel gevaar. Een harde vrije trap van Robbert kon door de keeper niet geklemd worden. Diezelfde keeper verhinderde dat Yannick Koevermans de rebound binnen schoot, waarmee de allergrootse kans van de eerste helft verloren ging.

    In het tweede bedrijf was het spel van V.O.C aanvankelijk minder overtuigend, ook omdat Rood-Wit opportunistischer en feller ging spelen. Dit leidde overigens de gehele wedstrijd niet tot grote kansen en keeper Michiel Vis hoefde zich vandaag dan ook niet bovenmatig in te spannen. Aan de andere kant had V.O.C na een minuut of 65 de score móeten openen. Dano Vloemans ging alleen op de doelman af, maar zag de volledig vrijstaande Yannick Koevermans over het hoofd, die de bal in een open doel had kunnen tikken. In plaats daarvan schoot hij zelf en voorkwam de doelman de 0-1. Die 0-1 viel een kwartier voor tijd gelukkig alsnog. De ingevallen Sebas Quispel kopte een puntgave voorzet van mede-invaller Max Driessen gedecideerd tegen de touwen. Enorme vreugde op het veld en langs de kant bij de V.O.C’ers, die het prima spel eindelijk beloond zagen worden. Een echt slotoffensief van Rood-Wit kwam er niet meer, een uitbreiding van de score wel. Wederom Sebas besliste 5 minuten voor tijd de wedstrijd door een lage voorzet van Yannick binnen te schieten. En in de allerlaatste seconde kreeg Yannick ook zelf nog zijn goal toen hij alleen voor de keeper ogenschijnlijk simpel de 0-3 binnen kon trappen.

    Zo dendert V.O.C door en staat het nu alleen bovenaan, waarbij moet worden aangetekend dat Moerse Boys net zoveel verliespunten heeft en de bij een 2-2 stand gestaakte wedstrijd tegen BMT nog uit moet spelen. Over twee weken komt dat Moerse Boys op bezoek aan de Hazelaarweg. Eerst nog een uitwedstrijd van V.O.C bij Den Hoorn. We hopen op veel supporters bij deze pot ‘om de hoek’. Dit V.O.C is het aanzien meer dan waard!

    Opstelling V.O.C: Michiel Vis; Nico van Mechelen, Guust Malcorps, Stijn Houben, Tom Wigmans; Nieto Sequeira, Boris Polderman, Ivar Lammers (Max Driessen); Robbert Stout, Yannick Koevermans, Dano Vloemans (Sebas Quispel).