•  

  V.O.C. mocht vandaag afreizen naar het zuiden des lands, om daar zijn eerste van 3 uitwedstrijden die er dit seizoen in deze regio op het programma staan af te werken. Dit gebeurde tegen de RKSV Minor, te Nuth. Dat Minor vandaag gemotiveerd aan de wedstrijd zou beginnen, was wel duidelijk na de teleurstelling vorige week van het 3-2 verlies van de derby tegen de Emma-Hendrik Combinatie, uit het nabije Hoensbroek.

  Op voorhand hadden de mannen van Mark Weel wellicht getekend voor een punt, maar achteraf overheerste toch een gevoel van lichte teleurstelling door de 2-2 eindstand. Ten opzichte van de verloren seizoensouverture tegen Baronie, konden Stijn Houben en Wessel Vehaar hun opwachting maken. Daar stond tegenover dat Teun vd Donk en Joe Thomas vorige week geblesseerd raakten en Martijn de Vries, Robert Stout en Cali Daniel in de ziekenboeg gezelschap houden.

  Het fysiek sterke Minor vloog fel jagend uit de startblokken en stelde V.O.C. niet in staat om achterin op te bouwen. De zo afgedwongen lange bal bleek geregeld een prooi voor de verdedigers van Minor, waardoor hun doelman de gehele eerste helft eigenlijk niet in actie behoefde te komen. Minor werd een aantal malen dreigend, uit voorzetten vanaf de vleugels en uit spelhervattingen. Gelukkig stond Bryant Varela goed geposteerd om tijdig in te grijpen. V.O.C. kwam incidenteel door over de vleugels via Nico en Bas, echter miste de voorzetten precisie om echt gevaar te stichten.

  Naarmate de eerste helft vorderde kwam er meer rust in het spel van de rood-zwarten en trok het steeds beter combinerende V.O.C. het initiatief zonder echt gevaarlijk te worden meer naar zich toe. Toch was het Minor dat de score opende in de 30e minuut. Een terecht door de goed leidende scheidsrechter toegekende vrije trap, werd hoog voor het doel gebracht en door de boomlange verdediger van Minor tot doelpunt gepromoveerd.

  V.O.C. nam daarna nog nadrukkelijker het middenveld in handen. Wouter van de Loo, Wessel Verhaar en Boris Polderman vonden elkaar makkelijk met slimme korte passes en bleken steeds lastiger af te stoppen. Juist toen V.O.C. vlak voor rust een aantal malen dreigend leek te worden, was het Minor dat eerst de goed keepende Thijs te Duits dwong zich strekken bij een hard schot, om bij de daaruit volgende hoekschop de bal op de paal te koppen.

  Na de rust kwam V.O.C. zeer sterk voor de dag en kon het gemakkelijk combinerend oprukken richting het doel van Minor. Na een goed opgezette combinatie, kon Bas van der Storm in de 55e minuut vanaf de rechterkant het strafschopgebied binnenlopen en koeltjes de 1-1 onder de sterke doelman van Minor doorschuiven.

  Daarna leek Minor het spoor enigszins bijster, al begon wellicht ook het fysieke spel van de eerste helft zijn tol te eisen in de Limburgse felle zon. V.O.C. stapelde kans op kans na goede aanvallen via Wessel, Nico en Stijn en ook Joost van der Wal, ingevallen voor de moegestreden Bas, na een fraai steekballetje van Boris. Echter lukte het nog niet om de bal achter de Minor goalie te krijgen. Sterker nog, door de aanvalsdrift van V.O.C. ontstond er ruimte in de tegenstoot en werd Minor gevaarlijk. Stijn en Bryant konden tijdig ingrijpen.

  Het voortdurende balverlies van Minor leidde tot irritaties van hun kant in een wedstrijd die overigens verder zeer sportief verliep. Maar een verbale uitbarsting van een Minor speler richting de scheidsrechter kwam hem op direct rood te staan, waardoor zij het laatste kwartier met 10 man kwamen te staan. Toen 2 minuten later, uitgerekend uit een standaardsituatie, door Yannick de perfecte hoekschop van Kas hard tegen de touwen werd gekopt, leek het pleit beslecht.

  Maar nog geen 3 minuten later was het alweer gelijk: door de fysieke duelkracht van Minor kon een van hun voorwaartsen de op dat moment onverdiende gelijkmaker binnenschieten. In de minuten daarna was V.O.C. duidelijk de bovenliggende partij en toen Sebastiaan in de laatste minuut alleen op de Minor doelman af kon gaan meenden we met 3 punten westwaarts te gaan. Helaas mocht dat niet zo zijn.

  Het was hoe dan ook een enerverende wedstrijd waarin V.O.C. op basis van de 2e helft wellicht net iets te weinig kreeg. Komende zondag wordt de competitie voortgezet tegen Orion. Als V.O.C. in staat is deze lijn door te trekken, dan moet een overwinning zeker tot de mogelijkheden behoren.

  Opstelling V.O.C.:

  Te Duits, Varela, Houben, van Mechelen Canuto, Dullemans, Verhaar (Straetemans), Poldermans, vd Loo, Koevermans, vd Storm (vd Wal), Quispel