• Als na 97 minuten scheidsrechter Broekhuizen een einde maakt aan de wedstrijd V.O.C. - RKAVV zijn beide ploegen ontevreden met de uitslag. V.O.C. omdat het verzuimde de enorme druk die het zette op het doel van 10 RKAVV’ers in het laatste kwart om te zetten in een doelpunt, terwijl de bezoekers in de allerlaatste seconde een gigantische kans op de 0-1 lieten liggen. 

  RKAVV verkeert net als V.O.C. in de grote middenmoot van de hoofdklasse A. Dan mag worden gesteld dat alleen drie punten voldoende zijn om van een echt goed resultaat te spreken. In het eerste half uur dicteert RKAVV echter in zulke mate het spel, dat het erop lijkt dat V.O.C. blij mag zijn met een gelijkspel. Bemoedigend is wel dat de verdediging weet te verhinderen dat de bezoekers handenvol echte kansen creëren. Slechts één keer gebeurt dat in de eerste helft, maar Tijs te Duits weet fraai een hard schot in de korte hoek te pareren. 

  Tussendoor weet V.O.C. enkele keren gevaarlijk uit te breken en in het derde kwart van de wedstrijd slaagt het erin de wedstrijd meer naar zich toe te trekken. Dat leidt tot de grootste kans van de eerste helft, als Wouter van der Loo alleen op de keeper afgaat en het met een punter probeert, maar zijn poging verdwijnt naast het doel. Grote tegenvaller is voor rutst het geblesseerd uitvallen van Erwin Nuytinck. Laten we hopen dat het meevalt, want de selectie van V.O.C. was toch al niet ruim…

  Na de thee tekent zich een wedstrijd af waarin RKAVV het balbezit heeft, maar daarmee amper gevaar weet te stichten. V.O.C. verschijnt amper voor het vijandelijke doel, terwijl het achterin eenvoudig stand houdt. De wedstrijd ontbrandt pas als RKAVV'er Justin van Rijswijk na 65 minuten na een opstootje een rode kaart krijgt voorgeschoteld. Een niet rake kopstoot richting Teun van der Donk, is de waarneming van de toeschouwers die er dichtbij stonden. De beelden van V.O.C.-TV en/of het rapport van de scheidsrechter zullen definitief moeten uitwijzen wat er is voorgevallen.

  Voor V.O.C. betekent het hoe dan ook een meevaller in de wedstrijd, want RKAVV heeft vanaf dit moment logischerwijs in de eerste plaats de zinnen gezet op het veiligstellen van een punt, in plaats van winnen. Wel wordt daarna door de nogal opgefokte staf en wisselspelers van RKAVV vanaf de bank nog van alles uit de kast gehaald om de scheidsrechter te verleiden tot het trekken van een rode kaart voor V.O.C. De leidsman laat zich er gelukkig niet door van de wijs brengen en bestraft de betreffende overtredingen precies zoals de spelregels voorschrijven: geel. Ook de roep van RKAVV om een strafschop na een duikeling in het strafschopgebied wordt door arbiter Broekhuizen terecht niet gehonoreerd. 

  Het laatste kwart van de wedstrijd is de druk van V.O.C. op het vijandelijke doel zeer groot en meerdere keren komen er aanvallers in kansrijks positie om te schieten of een medespeler een kans te gunnen. RKAVV verdedigt echter met volle overgave en weet zo te voorkomen dat het met lege handen terug naar Leidschendam moet. Sterker nog: dat doen ze nog bijna met volle handen ook. In de allerlaatste seconde van de wedstrijd leidt een scherpe counter tot een gigantische kans voor Edwin Agyare, maar Tijs te Duits beslist het 1-op-1 duel met de vijandelijke spits in zijn voordeel en redt daarmee een punt voor V.O.C. Direct daarna wordt afgefloten en eindigt deze vermakelijke wedstrijd dus doelpuntloos. 

  Beide ploegen zijn daarmee zoals gezegd niet tevreden en ze schieten er ook weinig mee op. Volgende week hopen we dat V.O.C. drie punten kan binnenhalen. Een ploeg met een punt minder dan ons vlaggenschip, TAC'90, is dan in Den Haag de opponent. Een spannende pot mag dus worden verwacht en ver rijden is het niet, dus we rekenen op veel Rotterdamse support!

  Opstelling V.O.C.: Tijs te Duits, Martijn de Vries (Teun van der Donk), Boris Polderman, Erwin Nuytinck (Fedor Warmenhoven), LivaÏ van Leijden (Xavier Wiersma), Nito Sequeira, Yannick Koevermans, Wouter van der Loo, Dano Vloemans, Wessel Verhaar, Bas van der Storm. 

  Tot slot nog uw aandacht voor het volgende belangrijke bericht:

  Deze wedstrijd stond in het teken van Support Casper. Er is dan geld ingezameld voor baanbrekend onderzoek op het gebied van alvleesklierkanker door professor Casper van Eijck van het Erasmus Medisch Center in Rotterdam. De stichting heeft het doel om een innovatieve behandeling van alvleesklierkanker te vinden. Elk jaar krijgen ongeveer 3.000 Nederlanders de diagnose alvleesklierkanker; 7% overleeft de ziekte en maar liefst 90% overlijdt binnen het eerste jaar.

  In april 2019 kreeg mijn vader, Ronald Dullemans, de diagnose alvleesklierkanker. Inmiddels zijn wij ruim 2 jaar verder en gaat het naar omstandigheden goed met hem met dank aan het team van Casper van Eijck en de wetenschappelijke onderzoeken waar mijn vader aan heeft kunnen deelnemen. Echter de strijd is nog niet gewonnen, er bestaat nog altijd een reële kans dat de kanker terugkeert. Daarom is mijn vader dag in dag uit bezig om zijn conditie op peil te houden om een mogelijke volgende klap op te kunnen vangen. Deze kanker blijkt namelijk heel agressief.

  In 2020 heb ik samen met Lars van der Linde en tevens speler uit de V.O.C.-selectie in de voorbereiding op de marathon van Rotterdam al een enorm bedrag voor Support Casper weten op te halen. Helaas kon de marathon wegens Covid-19 niet doorgaan, maar op zondag 24 oktober a.s. staat de marathon weer op de planning en lopen we mee met de Casper Runners voor het goede doel. Tijn Houben, goede vriend en tevens huisgenoot, sluit ditmaal aan. Ondanks dat de teller weer op 0 euro begint, gaan wij er weer voor! Voor het eerder opgehaalde bedrag moet immers nog gelopen worden. De actie zien wij als doorstart. Steun ons daarom in deze zware tocht van 42,195 kilometer en daarmee mijn vader en heel veel andere lotgenoten, doneer nu via www.supportcasper-acties.nl/actie/kas-dullemans-2/donateurs

  Kas Dullemans

  Speler V.O.C. 1

  Bezoek voor meer informatie: www.supportcasper.nl