• In de stormachtige omstandigheden met in de tweede helft ook nog eens flinke regenbuien, was het voor de spelers prettig dat uitgeweken werd naar het kunstgras. Voor de hardcore supporters betekende dit echter geen beschutte tribunezeteltjes. Maar zo samen de elementen trotseren, schept wel weer een band, zo die er niet al was. De afstand naar de versnaperingen in de rust maakte wel dat het biertje snel opgedronken moest worden om op tijd terug bij het veld te zijn. Een speciaal woord voor grensrechter Lodewijk van Raalte, voor wie het nauwelijks warmer geweest kan zijn dan voor de supporters, maar hij miste wel de analyses, gezelligheid en grappen. Met name de tweede helft moet erg eenzaam geweest zijn. Klasse Lodewijk!

  Ivar was weer beschikbaar en zo kon Douwe weer terug naar de bank om nog fitter te worden voor de restant van het seizoen. Met Ivar op het middenveld wordt het spel stabieler, lijken de posities beter bezet en lopen de combinaties soepeler. Ondanks de moeilijke omstandigheden werd er goed gecombineerd en het balbezit-percentage moet in de eerste helft toch al boven de 70% hebben gelegen.
  Het duurde tot even voor rust totdat dit ook in de score tot uitdrukking kwam. Een lastige pass werd door Robbert prachtig onder controle gebracht. Zijn schot van dichtbij kon in eerste instantie nog door de keeper gekeerd worden. De -niet eenvoudige- rebound was een prooi voor Sebastiaan, die knap binnen rommelde.

  Na de rust was het snel gebeurd. Sebas maakte zijn tweede doelpunt door weer goed op te letten. Daarna maakten Pieter, Robbert en Max echte kunstgras doelpunten met fraaie, harde zuivere pegels van net buiten het strafschopgebied. Tussendoor deed Yannick wat hij het hele jaar al doet: scoren.

  Het is de laatste jaren gebruikelijk geworden dat V.O.C. het op moet nemen tegen elftallen die weten dat zij na dit seizoen niet meer op zondag zullen spelen en waarvoor het belangrijkste lijkt te zijn om niet in de nacompetitie (d.w.z. degradatie poule) te verzeilen. De wedstrijden tegen zulke tegenstanders voltrekken zich vaak volgens een vast patroon. Velo was geen uitzondering op deze regel. Zij beginnen nog wel redelijk (kregen zelfs een enorme kans om op voorsprong te komen). Als ze achter komen is de lucht er bij hen snel uit en is het zaak de score snel uit te bouwen, niet op de provocaties in te gaan, geen kaarten op te lopen en heel te blijven. Zo ging het ook deze tiende maart 2019.

  Volgende week weer thuis om 14.00 uur tegen Rood-Wit W

  Doelpunten: Sebastiaan Quispel 2x, Robbert Stout, Pieter Beereboom, Yannick Koevermans, Max Driessen
  Opstelling V.O.C: Michiel Vis; Tom Wigmans (Ruud Steijvers), Martijn de Vries, Kas Dullemans, Nico van Mechelen; Yannick Koevermans, Boris Polderman, Ivar Lammers (Max Driessen), Pieter Beereboom (Michiel Broeders), Sebas Quispel, Robbert Stout.