• V.O.C. won vorige week van LRC en had dat mede te danken aan de aanvallers van de tegenstander, die het nalieten grote kansen te benutten. Die kant leek het dit weekend in de uitwedstrijd bij RVVH weer op te gaan, omdat de thuisploeg ‘slechts’ drie keer scoorde en V.O.C. in de slotfase nog terugkwam tot 3-2. De gelijkmaker was vervolgens nog heel dichtbij, maar zo ver kwam het niet. 

    De ploeg van trainer Wayne Delgado trad helaas noodgedwongen aan zonder Kas Dullemans op het bloedhete Ridderkerkse kunstgras. Dat was erg jammer, want zeker in deze wedstrijd hadden zijn teamgenoten hem er met zijn snelheid graag bij gehad in de verdediging. Dat was namelijk hard nodig om de snelle aanvallers van de tegenstander bij te benen, iets wat vooral in de beginfase van de wedstrijd amper lukte. Vrijwel elke aanval van RVVH leverde gevaar op en toen halverwege de eerste helft een zeer welkome drinkpauze werd ingelast, was V.O.C. vooral blij dat er nog 0-0 op het bord stond. 

    Na deze onderbreking kreeg V.O.C. meer controle over de wedstrijd en liet het zich in aanvallend opzicht meer zien. Gevaarlijkste moment was een stijlvolle uithaal van Nico van Mechelen, kundig gepareerd door de doelman. De wedstrijd leek een 0-0 ruststand te krijgen, maar kort voor dit een feit was, kreeg V.O.C. alsnog het deksel op de neus. Gino Stolk schoot RVVH op voorsprong en schotelde V.O.C. daarmee een hele lastige opgave voor.

    Vol op de aanval spelen om de 1-1 te maken zou zelfmoord zijn geweest in deze wedstrijd en dat was dan ook niet wat V.O.C. na rust deed. Het wachtte geduldig op een kans die vast nog wel zou komen. Een vrije trap van Wouter van der Loo was zo’n moment, maar wederom liet de keeper van de thuisploeg zich in positieve zin gelden en tikte de bal net over zijn doel. Verder was het voor V.O.C. vooral hopen dat de 2-0 niet zou vallen. Die had gezien de kansen die RVVH nog kreeg allang een feit kunnen zijn, toen uitgerekend Wessel Verhaar alsnog succesvol de trekker overhaalde en de wedstrijd zo leek te beslissen. Toen heel kort daarna de 3-0 van Guytano dos Santos ook nog viel, leek V.O.C. even af te stevenen op een grote nederlaag, want we moesten nog een kwartier…

    Toch wel verrassend kwam V.O.C. daarna terug in de wedstrijd. Invaller Sebas Quispel pakte eerst een cadeautje van de RVVH-doelman uit en schoot de 3-1 binnen, om vervolgens ook nog met een mooie kopbal, na een dito voorzet, de 3-2 voor zijn rekening te nemen. Er was nog best wat tijd over en bij de thuisploeg en hun supporters sloegen ineens de zenuwen toe. Dat bleek terecht, want het had nog zomaar 3-3 kunnen worden daarna. Helaas viel de bal een aantal keren net niet goed, waardoor het zo ver niet kwam. Omdat RVVH de kans die het in de absolute slotfase nog kreeg ook niet benutte, bleef het bij 3-2. Gezien het spelbeeld en de kansenverhouding over de hele wedstrijd, viel er op een overwinning van RVVH weinig af te dingen. Dat wil echter niet zeggen dat wij hadden geklaagd als V.O.C. in de dying seconds nog een puntje had gestolen…

    Hopelijk kan V.O.C. de tweede thuiswedstrijd van het seizoen weer in een winstpartij omzetten. Zal dan wel moeten gebeuren tegen een ploeg die vol zelfvertrouwen zal zijn, want zij staan zonder puntverlies bovenaan in de Vierde Divsie B. We hebben het over Zwaluwen, uit Vlaardingen. Aanvang is weer om 18.00.