• Nadat V.O.C. de competitie begon met een winstpartij en een gelijkspel, volgde in de thuiswedstrijd tegen Hoogeveen de eerste nederlaag van het seizoen. Op de 0-2 eindstand viel niets af te dingen en een beter resultaat dan een 0-0 gelijkspel heeft er eigenlijk nooit ingezeten voor V.O.C.

    Die 0-0 stand staat bij rust nog wel op het bord en dat zorgt ervoor dat V.O.C. lang hoop heeft op een resultaat tegen Hoogeveen, dat geldt als dé titelkandidaat en als koploper naar Rotterdam kwam. Veel geeft V.O.C. in de eerste helft ook niet weg achterin, dit ondanks het ontbreken van centrale verdediger Erwin Nuytinck (schorsing) en rechtsback Kas Dullemans (blessure). Slechts eenmaal kan Hoogeveen een écht grote kans creëren in de eerste 45 minuten, maar met een wereldredding houdt Tijs te Duits de stand op 0-0.

    (Tekst loopt door onder de foto)

    Na rust is de hoop helaas al snel vervlogen als Hoogeveen met een messcherpe counter de 0-1 weet te maken. Gezien het spelbeeld tot dan toe lijkt het onwaarschijnlijk dat V.O.C. dat nog zomaar zal repareren en dat zou dan ook niet gebeuren. Kansen vallen er eigenlijk niet te noteren voor de thuisploeg terwijl een sterk counterend Hoogeveen de wedstrijd al veel eerder in het slot had kunnen gooien dan in minuut 90. Dan valt namelijk alsnog de 0-2 erin en is het over en sluiten voor V.O.C.

    Veel kan de thuisploeg zichzelf niet verwijten na deze nederlaag. Inzet was er genoeg en het stond prima, maar Hoogeveen heeft simpelweg meer kwaliteit in huis. Een resultaat tegen zo’n ploeg zit erin als je zelf een topdag hebt en de tegenstander een mindere. Van beide was vandaag geen sprake, waarmee de 0-2 eindstand is verklaard.

    Wel waren er weer een aantal debutanten vandaag en dat mag natuurlijk niet onvermeld blijven. Xavier Wiersma, Steyn Diekmeier en Sebastian Poggio maakten vandaag voor het eerst hun opwachting in het eerste. Gefeliciteerd jongens!