• Na een behoorlijke eerste en een slechte tweede helft, stond er op deze zaterdagavond even na 21.00 een pijnlijke 0-4 eindstand op het scorebord aan de Hazelaarweg. V.O.C trad niet in zijn sterkste formatie aan en dat liet zich voelen. Ondanks de kans om door een penalty op 1-0 te komen, bleef V.O.C voor de derde wedstrijd op rij met lege handen achter.

    V.O.C begon aan de wedstrijd tegen subtopper SJC met een elftal waarin vijf spelers ontbraken die normaal in de basis staan. Aanvoerder Martijn, Kas, Nico, Robbert en Michiel stonden niet aan de aftrap. Michiel en Robbert vielen in de tweede nog wel in. Beide ploegen hielden in de openingsfase open huis en na drie minuten had de stand al 1-2 kunnen zijn. Na acht minuten was het echter gewoon nog 0-0 en kreeg V.O.C een uitgelezen mogelijkheid om op voorsprong te komen. De bal werd op de stip gelegd na een overduidelijke overtreding op Wouter, de A-junior die weer een basisplaats had gekregen. Yannick moest het klusje klaren. De normaal zo betrouwbare strafschoppennemer kreeg hem tot verbazing van het publiek dit keer eens niet langs de keeper. Een hele dure misser… Yannick had een herkansing moeten krijgen, toen Nito na een half uur spelen overduidelijk werd gehaakt in het strafschopgebied, maar de scheidsrechter wilde daar ten onrechte niet opnieuw de conclusie ‘strafschop’ aan verbinden. Sterker nog: hij floot voor een schwalbe van de ervaren middenvelder en trakteerde hem ook nog eens op geel wegens protesteren.

    V.O.C speelde overigens een best aardige eerste helft en kwam er een aantal keer goed doorheen bij SJC. Het ontbrak wederom aan het echte vernuft om dit om te zetten in grote kansen, laat staan doelpunten. Vanuit de verdediging van V.O.C werden aan de andere kant een aantal ballen op onbegrijpelijke en nonchalante wijze bij de tegenstander ingeleverd. Aanvankelijk bleef dat zonder gevolgen. Toch kwamen de Noordwijkers nog voor de rust op voorsprong: Een hoekschop werd op schitterende wijze in één keer op de pantoffel genomen en keihard langs de kansloze Sven geschoten. Een mooi doelpunt, met daarbij ook de kanttekening dat de organisatie bij deze corner niet op orde was. Een tegenstander binnen de zestien meter de gelegenheid geven om een bal, die toch een tijdje onderweg was, ongehinderd op doel te schieten, dat mag niet gebeuren. Het vervelende is namelijk dat dit soort fouten door onze tegenstanders op dit niveau genadeloos worden afgestraft. Sven verrichtte in deze helft trouwens nog een aantal knappe reddingen, waardoor de schade niet groter werd. 0-1 dus bij rust; een teleurstellende en onnodige achterstand.

    Met frisse moed begon V.O.C aan de tweede helft en vanuit een vrije trap had het koppend op 1-1 kunnen komen. Dat gebeurde niet en een half uur voor tijd prikte SJC de 0-2 binnen, na slordig uitverdedigen van V.O.C. Het spel van de thuisploeg werd daarna een stuk minder en het echte geloof in een succesvolle inhaalrace leek te ontbreken. Achterin bleef het zomaar inleveren van ballen doorgaan en V.O.C mocht van geluk spreken dat SJC niet in staat bleek om maximaal te profiteren en dat Sven goed stond te keepen. Het lukte de gasten nog wel om er twee doelpunten bij te maken, waardoor er na negentig minuten een pijnlijke 0-4 op teletekstpagina 897 stond.

    V.O.C kwam flitsend uit de winterstop, maar er is de laatste drie wedstrijden helaas een terugval te zien, wellicht ook te verklaren door de afwezigheid van belangrijke spelers. Het is zaak om het goede gevoel snel weer terug te krijgen, want er zullen nog altijd twee Drentse ploegen op de ranglijst gepasseerd moeten worden om directe degradatie te voorkomen. Kijkende naar het programma zijn de mogelijkheden daar echt nog wel voor, dus bij de pakken neerzitten is absoluut onnodig. Volgende week gaat V.O.C op bezoek bij een Drentse ploeg, maar dan bij titelkandidaat Hoogeveen, niet één van onze concurrenten. Wie alle wedstrijden heeft gezien zal concluderen dat Hoogeveen de beste ploeg is waar V.O.C dit seizoen tegen heeft gespeeld. Na de winterstop is Hoogeveen echter in een dip geraakt en verloor het punten tegen veel lager geklasseerde ploegen. Waarom zou er dus niets mogelijk zijn voor V.O.C? Met de steun van flink wat supporters gaan we ook daar gewoon weer voor een goed resultaat!

    Opstelling V.O.C: Sven van Hees; Jeroen Straetemans, Stijn Houben, Bryant Varela (Robbert Stout), Ruud Steijvers; Boris Polderman, Nito Sequeira, Yannick Koevermans; Wouter van der Loo (Calvin Acton), Sebas Quispel, Raoul Kertodikromo (Michiel Broeders).