• De bijna buren van TOGB hebben zich met een enorme serie overwinningen gepresenteerd als titelkandidaat nummer 1 in de Hoofdklasse A. De wake-up call voor hen kwam waarschijnlijk met de oorwassing die de Berkelaars kregen op bezoek bij V.O.C. Eerder dit seizoen.

  Dat het wedstrijdverloop anders zou worden dan toen was vooraf wel duidelijk maar met welke revanchegevoelens en spelopvatting beide ploegen zouden spelen niet.

  De hoeveelheid supporters van beide clubs was aardig maar van TOGB hadden wij eigenlijk meer publiek verwacht voor de enige derby die zij deze competitie thuis spelen. Niettemin was het een gezellige boel, met prachtig weer en twee sportieve ploegen die zich door hun soms wel erg fanatieke begeleiding niet van de wijs lieten brengen. Daarnaast had de K.N.V.B. een jong maar zeer bekwaam arbitraal trio ingevlogen. Alle ingrediënten voor een fijne wedstrijd. En die kwam er ook.

  TOGB heeft een jonge ploeg, althans zo ogen ze. Ze spelen iets dwingender dan V.O.C. Energiek maar wel verzorgd spel, waar het fysieke aspect niet geschuwd wordt, maar zeker ook doelgericht en erg gevaarlijk uit standaardsituaties. Daardoor winnen zij veel ‘ tweede ballen’ en dat levert nog wel eens belangrijk voordeel op.

  V.O.C. kon goed meekomen en het verschil, hoewel TOGB wel bovenliggende was, was zeker niet de 22 punten (vooraf) op de ranglijst. De kracht van de thuisploeg openbaarde zich bij de derde corner op rij die bij de eerste paal keurig ingekopt werd. De vraag is altijd: goed ingekopt/ingelopen of niet alert verdedigd? Waarschijnlijk allebei. Wel 1-0 achter. TOGB heeft wat ze graag hebben een voorsprong (wie niet?) waardoor er meer op de tegenaanval gespeeld kan worden.

  V.O.C. kwam heel goed uit de kleedkamer zoals dat heet. De eerste 20 minuten van de tweede helft waren nadrukkelijk voor de rood-zwarten. Een aantal halve kansen volgden totdat de fraaiste aanval van de dag op de mat gelegd werd. Uitblinker Nico van Mechelen weet hoe hij Wessel moet bedienen en weet dat Wessel goed kan koppen en dat liet hij, Wessel, nog maar eens zien. 1-1 en dat was zeker verdiend op dat moment.

  Wie zou nu het initiatief gaan nemen? TOGB leek even de kluts kwijt en het was de vraag op V.O.C.kon profiteren. De thuisploeg kon echter weer terugvallen op een standaardsituatie. De eerste keer dat TOGB zich aan de aanvalslust van V.O.C. kon ontworstelen leverde dit een hoekschop op. Weer leverde een standaardsituatie een doelpunt op. Keeper en twee verdedigers lieten zich foppen door een, aanvallende, verdediger en nog geen drie minuten na de gelijkmaker stonden we weer achter. Net als in de eerste helft volgde direct na de tegengoal een drinkpauze. Was er sprake van vochttekort bij onze verdedigers? Hoe dan ook TOGB was weer helemaal terug in de wedstrijd en op titelkoers. V.O.C. mocht nog een beetje spartelen maar er kwamen te weinig echte goede kansen. Uiteindelijk verdiende TOGB de winst meer dan V.O.C. en de 3-1 die uiteindelijk nog gemaakt werd was dan ook logisch.

  V.O.C. speelt volgende week weliswaar niet maar kan bij verlies van Alcides (thuis tegen TOGB) of TAC'90 (uit tegen Be Quick) officieel veilig zijn. Altijd fijn om te weten als je net naar Heracles hebt zitten kijken.

  Volgende week is V.O.C. dus  vrij op 29 mei volgt de uitwedstrijd tegen Alcides. De competitie wordt op 5 juni thuis afgesloten tegen De Zouaven

  Doelpunt V.O.C.: Wessel Verhaar

  Opstelling: Tijs te Duits,  Jeroen Straetemans (Livay van Leyden), Erwin Nuytick, Bryant Varela (Fedor Warmenhoven), Nico van Mechelen, Boris Polderman, Yannick Koevermans, Nito Sequeira (Sebas Quispel), Bas van der Storm, Wessel Verhaar, Teun van der Donk (Xavier Wiersma)