• Fanatiek én sportief, dat zijn wel eigenschappen die je op JO13-3 kunt loslaten. Maar boven alles is het een hecht team, dat het onderling heel goed met elkaar kan vinden. En dat, ondanks dat de mannen blij zijn dat er onderling competitie kan worden gespeeld, óók staat te trappelen om de echte competitie weer op te pakken.

  Dat de jongens blij met elkaar zijn, is duidelijk als ze wordt gevraagd wat ze van het team vinden. Stuk voor stuk geven ze aan dat ze veel plezier met elkaar hebben en dat de sfeer in de groep altijd goed is, ook als er níet gewonnen wordt. Karst: ‘’Het maakt niet uit of we winnen of verliezen, iedereen is aardig voor elkaar.” Tijl: “Iedereen daagt elkaar altijd uit om het zo goed mogelijk te doen.” Auke: “Iedereen is goed op zijn eigen manier, dat vind ik heel leuk.” Floris van Dijk daarover: “We dagen elkaar uit en hebben veel lol samen.” En ook Guus vindt de goede sfeer in het team heel belangrijk: “Ik vind dat mijn teamgenoten heel aardig en gezellig zijn.” Max noemt het een gezellige, onderling amicale en grapjes-maken sfeer.

  Veel gein

  Twee keer per week wordt er door de jongens fanatiek getraind. Enzo: “Tijdens de trainingen halen we er altijd zoveel mogelijk uit, maken we lol en op het veld en buiten het veld zijn we vrienden!” Ook Ive vindt de trainingen en de wedstrijden leuk: “We werken hard en spelen altijd goed samen. Het voelt super als we winnen van een team waar we eerst van hadden verloren.” Als Floris ten Wolde op zaterdagochtend zijn voetbalschoenen aantrekt, verheug hij zich al op de wedstrijd: “Lekker bezig zijn met de bal. Ik vind het heerlijk om mooie slidings en tackles te maken.” Sweder vindt het leuke van het team dat er allemaal vrienden van zijn oude basisschool in zitten:” Heel gezellig en we lachen - soms iets te - veel!” Mels hoopt vooral dat ze samen in hetzelfde team kunnen blijven voetballen.

  (Tekst loopt door onder de afbeelding)

  Enzo: “Ons team is top! We hebben het leuk en we steunen elkaar als het moeilijk gaat in een wedstrijd. Wat ik leuk vind, is dat het trainen best zwaar kan zijn maar dat we veel gein maken. Echt een fijne club hier in Roffa!”

  Mooie acties

  Op de vraag wat de mooiste actie was die het afgelopen seizoen is gemaakt, was dat volgens Auke het afstandsschot in de linkerhoek waarmee hij scoorde.  Floyd: “Mijn beste actie was denk ik mijn kopbal van de laatste wedstrijd waarin ik de gelijkmaker scoorde (met dank ook aan SwedjeJ).  Sweder: “Mijn mooiste actie was dat ik 7 goals in een wedstrijd maakte.” Guus: “Mijn afstandsschot vloog vanaf de middellijn in één keer in het doel! De wedstrijd tegen Jong Sparta herinner ik me nog het beste, omdat Sparta een grote Rotterdamse club is en ik vond het superleuk om daartegen te mogen spelen. “

  Strijdlustig

  Sem vindt het fijn om wedstrijden onderling op VOC te spelen in een poule: “Als je hebt verloren van een team krijg je nog een kans om ervan te winnen. Daar wordt je wel fanatiek van! Tijdens trainingen is het leukste om partijtjes te spelen.” David vindt het wel fijn dat ze af en toe ook wel winnen. “En ik hoop ook echt dat de echte competitie snel weer kan beginnen!” Daar kan ook Floris Vogelaar zich helemaal in vinden: “Iedereen strijdt altijd voor de winst en als we verliezen van een tegenstander en daarna daar weer tegen moeten is iedereen extra strijdlustig. Ik hoop dat we aan het einde van het seizoen ook nog tegen andere clubs kunnen spelen of een toernooi. Dat zou een mooie afsluiting zijn van het seizoen.”

  (Tekst loopt door onder de afbeelding)

  Geen team zonder begeleiders en ook daar staan de eigenschappen fanatiek en sportief voorop. Een 4-tal ouders Bas, Joost, Cor en Mark hebben aan het begin van het seizoen het plezier van de mannen voorop gesteld. “Tegelijkertijd willen we ook het beste uit de mannen naar boven halen dus gaat het ook om winnen, want winnen geeft ook weer plezier!” aldus Bas, die de taak van coach op zich genomen heeft. “Gelukkig hebben we dit Corona jaar veel (oefen)wedstrijden op VOC kunnen spelen, dat heeft ervoor gezorgd dat de mannen nu ingespeeld zijn en min of meer een vaste plek op het veld hebben.”

  Joost: “We hebben met elkaar een paar doelen geformuleerd en deze komen -ondanks alle beperkingen- steeds beter uit de verf: teamgeest, plezier en positiespel. Daar heb ik dan zelf ook wel plezier in.” Cor vindt het ook een mooi team: “De mannen hebben veel gezelligheid en lol maar ook is er ruimte voor serieuze tips om elkaar te coachen”.

  Mark is als manager zijdelings betrokken en ziet dat de mannen van JO13-3 veel plezier hebben. “Het feit dat Bas, Joost en Cor zo enthousiast coachen én training geven maakt ook dat de mannen mooie stappen maken”.