• V.O.C.-jeugd belangrijk bij Champions League Cricket

 • Afgelopen week nam V.O.C. deel aan de ECL: De European Cricket League, de Champions League van het Europese cricket.

  Als titelhouder (in 2019 won V.O.C. de eerste editie van de ECL en afgelopen seizoen won V.O.C. ook het nationale bekertoernooi (Twenty 20).

  Als Europese Top Cricketclub deed V.O.C. dus mee in Malaga. Er werd goed gespeeld, helaas werd de finaleronde niet bereikt. Omdat onze drie topspelers (Max o’Dowd, Pieter Seelaar en Scott Edwards) met het Nederlands Elftal onderweg zijn ter voorbereiding op de WK, werd een beroep gedaan op een viertal jeugdspelers.

  De wijze waarop onze eigen jeugd zich op het allerhoogste niveau manifesteerde dwong en dwingt groot respect af. Drie van deze vier jeugdspelers zijn eigen kweek en ‘producten’ van onze eigen V.O.C. Academy: ons 15 (!) jarig TopTalent Roman Harhangi, Rohan Malik en de inmiddels al vaste waarde van ons Eerste, de Top Bowler Siebe van Wingerden.

  Alle drie op jonge leeftijd begonnen bij onze vereniging en 8 jaar later op het hoogste niveau beland! Onder de bezielende leiding van onze Hoofdcoach en Head of the Academy Tim de Kok zijn deze drie talenten nu waar zij zijn: de crickettop! Ook is onze jeugdspeler Burhan Niaz, die zich twee jaar geleden bij ons meldde afgereisd naar Malaga.

  Als V.O.C. zijn wij trots op onze eigen kweek. Het bewijst maar weer dat je met een goede jeugdopleiding, een prachtige crickethal, veel training en doorzettingsvermogen en natuurlijk ook een flinke portie talent, binnen een paar jaar de absolute crickettop kunt bereiken!

  Voor alle voetbal(st)ers van V.O.C.: maak kennis met de prachtige cricketsport en speel je in een paar jaar tijd naar de crickettop. V.O.C. heeft alle faciliteiten en kom snel een keer meetrainen! Tim de Kok en de V.O.C. Academy wachten op jou en denk eraan: een paar jaar geleden kozen Roman, Rohan, Siebe en Burhan ook voor cricket! 

  Op de foto van links naar rechts: Roman, Siebe, Hoofdcoach Tim, Rohan en Burhan.

  Hup V.O.C.!

  Foto: Pepijn Katsburg