• HBS – V.O.C. 2-1

  Het was in de eerste helft niet direct te zien dat HBS iets recht te zetten had na hun verrassende verlies tegen VKW vorige week. Het speelde slordig en bood Tim Zeller na een foutieve terugspeelbal door het midden van de defensie na een kwartier de gelegenheid de score te openen. Tim wist het buitenkansje helaas niet te verzilveren. Dezelfde Tim was vijf minuten later hard op weg naar het vijandelijke goal, toen hij wat gehaast over zijn eigen benen leek te struikelen, en ook Bas v.d. Storm wist in kansrijke positie de Haagse doelman niet te verschalken. 

  Daarna zette HBS aan en V.O.C. had geluk dat de behendige Fabian Hilpert na een prachtige passeerbeweging slechts het zijnet trof. Even later moest Tijs in actie komen om ‘een foutje achterin’ recht te zetten. De 0-0 bij rust was een juiste weerspiegeling van de krachtsverhoudingen.

  Direct na rust ging het mis: een schuivertje van de zijkant van het zestienmetergebied huppelde zomaar via de verre paal over de doellijn. Een tijdje was V.O.C. de controle over de wedstrijd kwijt. In de duels waren we telkens de mindere en voorin kwamen we fysiek tekort om gevaar te stichten. HBS had in die periode zomaar de voorsprong kunnen uitbouwen, maar het had het vizier niet op scherp. Met wat wissels werd geprobeerd het tij te keren, maar toen Tijs een schot in de korte hoek niet onder controle kreeg, was het voor de HBS-spits een koud kunstje om van dichtbij de 2-0 binnen te schieten.

  Even voor het einde van de reguliere speeltijd was er hoop op de aansluitingstreffer toen Wouter v.d. Loo binnen ‘de 16’ ten val gebracht leek. De scheidsrechter oordeelde echter dat Wouter hem een fopduik had aangesmeerd en gaf HBS de vrije trap. De extra tijd leverde nog het nodige spektakel op: de ingevallen Ruben zette op rechts de turbo erop en zijn voorzet werd door Wouter tot doelpunt gepromoveerd. In een uiterste poging de gelijkmaker te forceren vielen er uiteraard de nodige gaten in onze verdediging. Tijs ranselde een snoeihard schot echter tot corner en daar ook een vrije kopkans aan HBS niet besteed was, bleef het bij 2-1. Net als in de thuiswedstrijd had V.O.C. tegen de koploper goed weerstand geboden en was ook nu een gelijkspel niet eens onverdiend geweest.

  Volgende week wacht in Westerbork de uitwedstrijd tegen VKW. Tegen die ploeg zullen de onzen revanche willen nemen voor de smadelijke thuisnederlaag!

  Opstelling:

  Te Duits, Joost v.d. Loo, Bram Nuytinck (80 Bryant Varela), Kas Dullemans, Jeroen Straetemans, Boris Polderman, Bas v.d. Storm, Yannick Koevermans (80 Ruben Monteiro Soares), Wessel Verhaar, Felix Verhaar (55 Wouter v.d. Loo), Zeller (55 Nito Sequira)

  Voor een foto-impressie: Check ons Flicr-album.