• Het heeft even geduurd, maar het nieuwe clubhuis van SJC is klaar. Het is een prachtig gebouw met, gelukkig, een aantal stoeltjes waar je droog kunt zitten en daar achter nog een mooi groot terras vanwaar het spel goed te volgen is. Die overkapping was geen overbodige luxe. Het was niet alleen koud, maar vooral ook nat deze middag. Er wordt nu ook gespeeld op een grasveld en niet meer op kunstgras. Het leek of niet alle spelers van V.O.C. daarop gerekend hadden. Een aantal gleedt voortdurend uit, wat de indruk wekte dat de verkeerde noppen onder geschroefd waren.

  V.O.C. begon bijna ongewijzigd ten opzichte van de gewonnen wedstrijd tegen Alcides. Alleen Thomas Verhaar verving de geblesseerde Wouter van der Loo. Thomas had een iets andere rol dan bij eerdere wedstrijden, namelijk wat centraler en iets meer teruggetrokken. Nito speelde daardoor als een soort rechtsbuiten.

  Na een voorzichtig begin van beide ploegen kreeg V.O.C. al snel de overhand. Het middenveld werd beheersd door onze mannen, waar met name Yannick en Boris voortdurend snel de ballen veroverden en deze vrijwel altijd bij Bas van der Storm kwijt konden. Bas is duidelijk in zijn element als centrumaanvaller, wat nog ontbreekt -niet onbelangrijk- dat de werklust bekroond wordt met een doelpunt.

  In de eerste helft had deze treffer er zeker kunnen, eigenlijk moeten komen. De twee grootste kansen waren een prachtige aanval waar Thomas vrij voor de keeper gezet werd en hij de bal net naast het doel lepelde. Hoe vaak hebben de V.O.C.-er dit al gezien? Het ging eigenlijk altijd goed, dus de verbazing dat ook Thomas kan missen was groot. 

  Bas schoot uit een afgeslagen corner van ongeveer 11 meter spijkerhard op de lat. Dat had anders moeten aflopen. Hoe? Dat liet SJC zien. Een voorzet die maar niet door onze verdedigers weggewerkt kon worden viel voor de voeten van twee instormende SJC-ers. Zonder overleg nam een van hen de bal zo goed op de schaats dat wij toch wel behoorlijk tegen de verhouding in met 1-0 achter stonden. 

  Het spel van SJC in de eerste helft, stevig in de duels en graag de lange ballen op hun buitenspelers, werd veelal goed geneutraliseerd. Het ‘lekken’ van doelpunten tezamen met moeite om te scoren werd zo wel heel erg duidelijk gemaakt in de eerste 45 minuten.In de rust natuurlijk even binnen in het clubhuis kijken. Een prachtige grote bar waar fijne kannetjes bier te krijgen zijn en er een wirwar aan tafeltjes staat om de biertjes aan te nuttigen. Ditmaal geen Christiaan de Rooij om de frites te testen, dus dat hebben we de ouders Van der Storm laten doen. Vraag hen gerust naar hun ervaringen.

  In de tweede helft ging V.O.C. energiek op zoek naar de gelijkmaker en misschien wel meer. De bezoekers hadden nog steeds het beste van het spel maar behalve een veldoverwicht bracht dit niet veel grote kansen. Dan maar een beetje geluk, want dat kon ons bij ons doelpunt niet ontzegd worden. Thomas leek een vrije trap al genomen te hebben voordat de scheidsrechter floot. Vriend en vijand interpreteerde de situatie zo, behalve Joost van der Loo. Hij ontving de bal, legde deze breed op Yannick die de bal eenvoudig binnenschoof. Verwarring alom en toch wel begrijpelijke protesten bij de SJC-ers. De scheidsrechter vond dat alles volgens de regels verlopen was. Waarschijnlijk meende hij dat V.O.C. de gelijkmaker verdiende. 

  Bij V.O.C. leek na deze opsteker het beste er eigenlijk wel vanaf. SJC kwam steeds meer opzetten en zette behoorlijk druk op de roodzwarte verdediging. Nito werd vervangen door Wessel, die scoort immers altijd en overal. V.O.C. was niet in staat op wedstrijd ‘dood te maken’, wat het best haalbare resultaat leek. Het vervelende tegendoelpunt kwam uiteindelijk toch en het leek wel of SJC kampioen was geworden, zo blij waren ze. Die blijdschap vertelde wel twee dingen: een enorme wil om te winnen en het gevoel dat een overwinning op de, zeker gelijkwaardige, tegenstader een heel goed resultaat is.

  V.O.C. kan naar de volgende wedstrijd de vaststelling meenemen dat het grote delen van de wedstrijd uitstekend speelde, net als het verbeterpunt dat achterin wat zuiniger moet worden gespeeld. En doelpunten maken moet natuurlijk altijd. Liefst veel!

  A.s. zaterdag om 18.00 uur thuis tegen Velsen.

  Doelpunt: Yannick Koevermans

  Opstelling: Tijs te Duits, Joost van der Loo, Erwin Nuytinck, Martijn de Vries (Bryant Varela), Nico van Mechelen, Boris Polderman (Sebastiaan Quispel), Thomas Verhaar, Yannick Koevermans, Nito Sequeira (Wessel Verhaar), Bas van der Storm, Tim Zeller (Fedor Warmenhoven)