• Na twee wedstrijden (1 winst, 1 verlies) tegen gekende topploegen in de 4de divisie (Be Quick en HBS) kwam het voor V.O.C. nog onbekende VKW uit Westerbork op bezoek aan de Hazelaarweg. Een wedstrijd die eigenlijk gewonnen moest worden. Het resultaat en het vertoonde spel stelden echter bitter teleur. De promovendus reisde met een 0-1 zege en drie punten op zak terug naar Drenthe. 

  Het is niet zo dat V.O.C. geen mogelijkheden kreeg om zelf te winnen. Al ver voor de gasten op hun beslissende voorsprong kwamen, had V.O.C. één of meerdere doelpunten moeten maken. De afwerking liet helaas te wensen over, zelfs een kans voor een zo goed als open doel werd van dichtbij niet benut. 

  V.O.C. speelde een aantal fasen in de wedstrijd aardig voetbal en had toen de doelpunten kunnen maken. De langere fasen die daartussen en erna lagen waren niet best. Het spel was rommelig, soms ook veel te nonchalant en ondanks dat de tegenstander duidelijk minder voetballend vermogen had, bleven zij op de been door gedisciplineerd en fel (maar sportief) verdedigen. 

  Met name het laatste half uur van de wedstrijd was van V.O.C.-zijde simpelweg ondermaats. Het ging ook steeds vaker gepaard met een krakkemikkige opbouw en een paar keer werd ternauwernood nog een eigen fout hersteld, waardoor VKW lange tijd niet tot echte doelkansen kon komen. Tot een kwartier voor tijd VKW-aanvaller Leon Santema de bal panklaar in zijn voeten kreeg gespeeld door een V.O.C.’er. Santema hoefde alleen nog maar in te tikken en zo was de 0-1 een feit. 

  V.O.C. probeerde het daarna nog wel, maar tot een treffer kwam het niet meer. Omdat VKW de ruimtes die er bij V.O.C. achterin vielen ook niet benutte, bleef de 0-1 op het scorebord staan. En zo dropen de spelers af met een smadelijke en onverwachte nederlaag aan de broek. 

  VKW vierde logischerwijs groot feest. Voor hen was het de eerste overwinning ooit op dit niveau. Verdiend? Wellicht niet op basis van het spelbeeld gedurende de gehele wedstrijd en ook niet op basis van de kansenverhouding. Maar anderzijds bracht V.O.C. zelf echt te weinig en trof het een gemotiveerde en volhardende tegenstander. En dat kan dus óók genoeg zijn voor winst.  

  De blijdschap na de mooie seizoensopening is na twee nederlagen nu wel naar de achtergrond verdwenen. Er zullen de komende wedstrijden weer punten moeten worden gepakt om niet achterop te raken en om dat goede gevoel weer terug te krijgen. Dat V.O.C. beter kán dan het tegen VKW liet zien, dat is voor iedereen wel duidelijk. 

  Een revanche volgt hopelijk volgende week, al betreft het een zware uitwedstrijd: V.O.C. gaat op bezoek bij titelkandidaat Hoogeveen. Die hebben ook wat goed te maken trouwens, want zij gingen met 4-2 onderuit bij HBS. 

  Opstelling V.O.C.: Tijs te Duits, Nico van Mechelen, Erwin Nuytinck, Bryant Varela (Sebas Quispel), Kas Dullemans, Boris Polderman (Wouter van der Loo), Yannick Koevermans, Nito Sequeira, Felix Verhaar (Wessel Verhaar), Bas van der Storm, Thomas Verhaar. 

  Foto's van deze wedstrijd (en andere wedstrijden) vindt u HIER.