• V.O.C hield aan de thuiswedstrijd tegen mede-middenmoter BMT uiteindelijk slechts een punt over. Dat was zonde, aangezien er in de tweede helft een aantal mooie kansen werden gemist. De kans op promotie is voor V.O.C daardoor nu wel erg klein geworden.

    De eerste helft was zeer gezapig van beide kanten. Eigenlijk vielen er geen kansen of mooie aanvallen te noteren in het eerste half uur. V.O.C had wel het meeste balbezit, maar zette de tegenstander niet bepaald met de rug tegen de muur, en de kleine BMT-doelman werd eigenlijk niet echt getest. Ook BMT liet zich aanvallend amper gelden, en het was dan ook totaal uit het niets dat de Haagse tegenstander na 30 minuten op voorsprong kwam. Dat mocht V.O.C zich aanrekenen, want tot twee keer toe werd er nonchalant verdedigd, waardoor een BMT-aanvaller uiteindelijk simpel Michiel Vis kon passeren. Op een kopkans uit een corner na, kwam V.O.C daarna niet meer in de buurt van een gelijkmaker, en dus werd er met een achterstand gerust.

    V.O.C kwam energiek uit de rust, wat al gauw tot de gelijkmaker leidde. Ruud Steijvers, die na lang blessureleed vandaag middels een invalbeurt zijn rentree maakte, gaf perfect voor richting de tweede paal, waarna Robbert Stout de gelijkmaker binnen tikte. De grensrechter van BMT probeerde de 1-1 nog te voorkomen, door zijn vlag zeer ten onrechte in de lucht te steken. Het werkte enigszins op de lachspieren van de V.O.C-supporters, aangezien Robbert werkelijk meters achter de laatste man stond, voor hij binnen tikte. Het zorgde er wel voor dat de scheidsrechter van dienst het vertrouwen in zijn assistent volledig kwijt was. Dat bleek even later toen Robbert -wederom ruim achter de laatste man- mooi uit kon halen, en het doel maar net miste. Ook hier werd het vlagsignaal terecht genegeerd, en dit zou later nogmaals gebeuren. V.O.C bleef de gehele tweede helft met energiek spel op zoek naar de 2-1, en die had er ook moeten komen: Stijn Houben kon van dichtbij inschieten na een corner, maar zijn kiezelharde schot spatte helaas op de lat uiteen. Intussen was het oppassen voor de counter van BMT. In de uitwedstrijd was V.O.C daardoor nog de boot ingegaan, maar Michiel Vis kom vandaag een onnodige nederlaag gelukkig voorkomen.

    De wedstrijd eindigde uiteindelijk helaas op een vervelende manier. Een speler van BMT werd in een duel met Ivar Lammers ongelukkig op zijn rib geraakt, en ging vervolgens volledig door het lint. De scheidsrechter toonde de BMT’er daarop begrijpelijkerwijs de rode kaart, maar als gevolgd daarvan moest de arbiter het vervolgens zelf ontgelden. Zeker 4 spelers van BMT moesten er aan te pas komen om ervoor te zorgen dat de leidsman niet fysiek werd aangevallen. Ook het publiek van BMT aan de zijde van het clubhuis liet zich hier helaas van zijn slechtste kant zien. Een treurig einde, van een verder zeer sportieve wedstrijd.

    Voor V.O.C zijn er nog theoretische kansen op een prijs in de competitie, in de vorm van een play-off voor promotie. Groter zijn de kansen op een mooi resultaat in de beker. Daarin spelen wij de 8e-finale donderdag thuis tegen 2e-klasser VUC. Uw steun wordt bij deze mooie pot zeer op prijs gesteld!

    Opstelling V.O.C: Michiel Vis; Nico van Mechelen, Martijn de Vries, Stijn Houben, Tom Wigmans (Ruud Steijvers); Ivar Lammers, Boris Polderman, Yannick Koevermans; Robbert Stout, Michiel Broeders (Jeroen Straetemans) Guillermo Liesdek (Quinten Lacrum).