•  Speelden wij eerder al tegen Be Quick (134 jaar oud) en vorige week tegen HBS (128 jaar oud), vandaag kwam het 114-jaar oude Alcides op bezoek in Rotterdam. Het lijkt wel of het amateurvoetbal in de Hoofdklasse A vooral door oude dames wordt gespeeld. Niets was minder waar deze middag. V.O.C. en Alcides speelden een geanimeerde wedstrijd met veel inzet en sportiviteit, uitstekend geleid door scheidsrechter Tjong A Hung.

  Stipt om 14.00 werd afgetrapt en dat kan toch geen verrassing zijn voor de V.O.C.-ers. Dat leek wel het geval want het begin was ontzettend slap en ongeconcentreerd. Binnen 3 minuten lag de bal al achter Tijs in het doel. Onnodig balverlies,  veel spelers uit positie en verkeerd ingrijpen werd eenvoudig afgestraft door de Alcideanen. Het gemak waarmee de tegentreffers de laatste weken tot stand komen staat in schril contrast met de hoeveelheid moeite die we moeten doen om een goal te maken.

  Niettemin na wakker geschud te zijn was na 15 minuten spelen het tij gekeerd en kwamen de rood-zwarten beter in de wedstrijd. Met Quinten Lacrum voor de gekwetste Bas van der Storm op rechtsbuiten en Jeroen Straetemans als linksback, was er voldoende snelheid en energie op de vleugels. Daarmee werd Alcides bestreden. Het gevaar in het middengedeelte van de eerste helft kwam van een andere vleugelspeler. Kas, onze rechtsback die weer nadrukkelijk aanwezig is na zijn fundraising door de marathon van Rotterdam te lopen (https://www.supportcasper-acties.nl/actie/kas-dullemans), vond zichzelf na een afgeslagen corner terug op de linksbuitenpositie. Daar omspeelde hij handig zijn directe tegenstander en als een volleerde linksbuiten gaf hij een pracht voorzet op Wessel. Die kopte fraai tegendraads in, maar zijn inzet werd prachtig gekeerd door de keeper. Die kon hierbij een rebound niet voorkomen en Wouter kopte acrobatisch binnen. Gelukkig snel alweer 1-1.

  Snel doorpakken was het devies en dat lukte. Het was weer Kas die goed combineerde, nu op de eigen vleugel, en daar de goed het strafschopgebied inlopende Wouter bediende, die voor de tweede keer kon afdrukken. Binnen 10 minuten van 0-1 naar 2-1: wat een weelde. Teveel, bleek alweer snel. Weer gemakkelijk balverlies, een snelle voortzetting en de pech dat de Meppelse middenvelder de bal fluweel in de bovenhoek streepte. Maar snel naar binnen om te hergroeperen.

  In het clubhuis toch wel wat leven. Immers diverse andere teams speelden ook ‘gewoon’ en moesten hun verrichtingen evalueren. Daar zijn wij maar even in de buurt gaan staan als R.E.T. (Referee Entertainment Team) en verslaggever. Toch maar een biertje om de keel te smeren.

  De tweede helft bracht genoeg energie maar geen goed voetbal. Beide teams hadden moeite goede combinaties te produceren. Alcides was nog het dichtste bij een treffer. De terecht toegekende strafschop was echter een prooi voor Tijs. Beide partijen moesten zich tevreden stellen met een punt, waar beide natuurlijk hoopten met winst wat uit de gevarenzone te komen.

  Waren er lichtpuntjes? Zeker! Het middenveld, dat door de wedstrijd diverse malen van samenstelling wisselde, manifesteerde zich prima. Yannick pikte alle losse ballen op. Erwin die verschillende keren in de wedstrijd (bij het uitvallen van Martijn en Boris) van middenveld naar verdediging en andersom verhuisde, speelde een puike wedstrijd. Hij zorgde voor prima coaching van zijn overwegend jonge teamgenoten en zijn positiespel was uitmuntend. Wouter scoorde tweemaal, wat kun je nog meer vragen van een middenvelder?

  Een pluim is er voor Dano Vloemans die tegelijk met Sebastian Poggio inviel en opmerkelijk genoeg ging Dano linksback spelen (normaal de positie van Sebas) en Sebas rechtsbuiten (normaal de positie van Dano). Het pakte allemaal goed uit.

  Volgende week is V.O.C. vrij. Op 5 december komt Emmen op bezoek.

  Doelpunten V.O.C.: Wouter van der Loo 2x

  Opstelling: Tijs te Duits, Kas Dullemans, Erwin Nuytinck, Martijn de Vries (Bryant Varela), Jeroen Straetemans (Dano Vloemans), Boris Polderman (Fedor Warmenhoven), Yannick Koevermans, Wouter van der Loo, Quinten Lacrum (Sebastian Poggio), Wessel Verhaar, Teun van der Donk.