• De hervatting van de competitie was enkele malen uitgesteld en zo moest onze hoofdmacht wachten met het ‘showen’ van de prachtige nieuwe shirts. Was het het wachten waard? Uw verslaggever vindt van wel (hij heeft er vannacht in geslapen).

  De shirtsponsor van de afgelopen jaren, LEKKER LEASEN, maakte aan het eind van het vorig seizoen bekend niet verder te gaan met de shirtsponsoring. De immer inventieve sponsorcommissie van V.O.C. kwam met het plan om voortaan zonder naamsponsor te gaan spelen. Er werden leden en anderen die V.O.C. een goed hart toedragen gezocht om de verplichtingen van de hoofdsponsor over te nemen. In een mum van tijd had de sponsorcommissie hiervoor voldoende mensen bijeen. Op het prachtig shirt staan onder andere de jaartallen dat V.O.C. de K.N.V.B. beker won (1905 en 1907) en de Rotterdamse vlag. Volgens de spelers zit het shirt ook nog eens heel lekker.

  Het eerste shirt werd voor de wedstrijd overhandigd door René van Oosten (LEKKER LEASEN) aan Sebastiaan Quispel (namens de selectie, zie ook de foto onderaan deze pagina). Aanvoerder Martijn de Vries (geblesseerd en dus niet meespelend) bedankte namens de selectie de sponsors.

  De spelers hadden graag de tijdens het trainingskamp in Malaga opgedane energie, souplesse en finesse getoond. De omstandigheden waren van dien aard dat dit vrijwel onmogelijk was. De storm en regen raasden bijna diagonaal over het veld en zelfs bij een rollende bal was het moeilijk te voorspellen waar die terecht zou komen. Laat staan als de bal door de lucht ging. Veel ging dan ook fout (4 corners op rij die rechtstreeks over de doellijn vlogen) en zo nog veel meer.

  Eenmaal was de wind ons goed gezind. Wessel werd net over de middenlijn aangespeeld. De bal stuitte vrolijk op. Als in de goede familietraditie (hoeveel maakte Thomas er in het verleden niet zo?) vlamde hij de bal van zo’n 45 meter over de verbouwereerd grabbelende Emmen doelman: een fenomenale goal! Helaas was dit aanvallend het hoogtepunt van de eerste … en de tweede helft.

  Emmen stelde daar niet overdreven veel tegenover. Halverwege de eerste helft kregen zij de 1-1 cadeau door onnodig balverlies en niet daadkrachtig ingrijpen van de verdediging. Zo’n zelfde kans kregen zij nog een keer maar deze werd gelukkig niet benut. Dat was ook niet in overeenstemming met het spelbeeld geweest. Wessel Verhaar kreeg vlak voor rust nog een gigantische kans op 2-1, maar de keeper was hem in de 1 tegen 1-situatie de baas. Al met al waren wij net iets beter, maar het leverde te weinig kansen op om aanspraak op de overwinning te mogen maken. Die kwam er dan ook niet.

  Volgende week uit bij de Zouaven in Grootebroek. Aanvang 14.00 uur (voor de supporters: lunch om 12 uur in het Rijksmagazijn te Enkhuizen)

  Doelpunt V.O.C. : Wessel Verhaar
  Opstelling: Tijs te Duits; Livaï van Leijden, Sjors Lankhaar, Boris Polderman, Nico van Mechelen (Jeroen Straetemans), Erwin Nuytinck, Yannick Koevermans, Wouter van der Loo, Bas van der Storm (Sebas Quispel), Wessel Verhaar, Teun van der Donk (Nito Sequeira)