• Was het eerste deel van 2019 nog één van de succesvolste competitiehelften uit de geschiedenis van V.O.C, het tweede deel zal de boeken ingaan als één van de minsten. Door een 1-6 nederlaag tegen SDO gaan wij de winterstop in als nummer laatst, met slechts vier punten.

  Dat SDO vandaag zes keer doel trof was gezien het wedstrijdbeeld logisch. Dat V.O.C het slechts bij één treffer hield was dat allesbehalve en dat mag het team zichzelf toch echt wel aanrekenen. De V.O.C-supporters zagen lijdzaam toe hoe SDO zeker 80% van zijn kansen benutte vandaag, en met name de overtuigende manier waarop was indrukwekkend om te zien. De 0-1 viel overigens al binnen één minuut, waardoor V.O.C de hele wedstrijd tegen een achterstand voetbalde. Er waren genoeg kansen om die stand gelijk te trekken of in ieder geval meer te scoren dan nu gebeurde. Hopeloos werd er echter gefaald in de afwerking en ook werd een gigantische hoeveelheid ‘kansen op een kans’ verprutst, door een verkeerde eindpass of aanname.

  Tel daarbij op dat V.O.C SDO zeker in de eerste helft veel te gemakkelijk aan de doelpunten hielp en de 1-6 eindstand is verklaard. Gezien de veldverhoudingen was dat misschien dan een geflatteerde eindstand, maar aangezien wij dat dit seizoen al erg vaak schreven, is ook te betogen dat die vlieger simpelweg niet meer opgaat. In deze hoofdklasse gaat het erom dat er maximaal geprofiteerd wordt van elke fout die de tegenstander maakt en daartoe blijkt V.O.C tot nu toe simpelweg niet in staat. SDO is dat zoals de meeste ploegen wel, en daarmee was de wedstrijd van vandaag eigenlijk exemplarisch voor de eerste seizoenshelft die het team van Mark Weel heeft gespeeld.

  Moeten we dan nu maar berusten in het lot van een roemloze degradatie? Zeker niet! We hebben genoeg lichtpunten gezien in de eerste 15 wedstrijden en de afstand tot een p/d-plek is uiteindelijk ‘slechts’ 7 punten. Waarom zou dat niet te overbruggen zijn? De winterstop zal benut moeten worden om te bekijken hoe een aantal terugkerende fouten uit het spel gehaald kunnen worden. Ook mag worden verwacht dat er is geleerd van de eerste seizoenshelft.

  V.O.C 1 en 2 beleggen hun trainingskamp dit jaar in Madrid, ook nu weer onder toeziend oog van een groep sponsoren die dit financieel mogelijk maken. De competitie wordt op 19 januari hervat met een uitwedstrijd tegen Alphense Boys.

  Opstelling V.O.C: Tom Langerak; Nico van Mechelen (Livaï van Leijden), Martijn de Vries, Bryant Varela, Tom Wigmans; Boris Polderman, Wouter van der Loo, Yannick Koevermans; Robbert Stout (Kas Dullemans, Raoul Kertodikromo (Nito Sequeira), Michiel Broeders.

  Livaï van Leijden en Wouter van der Loo maakten vandaag hun competitiedebuut in V.O.C 1. Gefeliciteerd mannen!